Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Εν μέσω κρίσης ψηφίζεται η τροπολογία για την απόλυση των διοικητών των νοσοκομείων!

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Τι είπε ο Αν.Ξανθός

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - Health Report.gr

Την πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα επέλεξε τελικώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να απομακρύνει τους διοικητές των νοσοκομείων. Την ώρα που η χώρα καίγεται στην κυριολεξία και βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο Grexit, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποστήριξε χθες Τρίτη 7 Ιουλίου στη Βουλή την τροπολογία της για την απομάκρυνση των διοικητών των νοσοκομείων χωρίς αποζημίωση.

Και μπορεί πράγματι οι διοικητές να μην πληρούν τις σημερινές προϋποθέσεις, όπως λέει η κυβέρνηση, είναι άγνωστο όμως τι θα γίνει με τον διορισμό των νέων διοικητών τη στιγμή μάλιστα που τα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν στεγνώσει από μετρητά και δεν μπορούν πλέον να αγοράσουν ούτε καν τρόφιμα και φάρμακα.

Και είναι άγνωστο πως θα αναλάβουν τα νέα πρόσωπα τα νοσοκομεία χωρίς να διαθέτουν τη σχετική εμπειρία και χωρίς να γνωρίζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί σήμερα το ΕΣΥ εν μέσω δραματικών οικονομικών εξελίξεων για τη χώρα.

Πάντως ο αναπληρωτής υπουργό Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας την Τρίτη στη Βουλή και παρουσιάζοντας τη σχετική τροπολογία υποστήριξε πως οι διοικητές των νοσοκομείων δεν ανταποκρίνονται στο νέο μοντέλο διοίκησης που θέλει να εφαρμόσει στο ΕΣΥ η νέα κυβέρνηση.

Άφησε ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο να διατηρηθούν κάποιοι στις θέσεις τους όπως άλλωστε συνέβη και με τους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών, όπως είπε. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τρεις από τους επτά διοικητές των ΥΠΕ παρέμειναν στις θέσεις τους και συνεχίζουν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους.

Διαβάστε παρακάτω την τροπολογία για την απόλυση των διοικητών των νοσοκομείων χωρίς αποζημίωση αλλά και τον διορισμό των νέων που σε αυτή τη φάση θα γίνει χωρίς να έχουν δημιουργηθεί οι επιτροπές αξιολόγησης…







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου