Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Επί ποδός «πολέμου» οι Φαρμακοποιοί


«Πυρ και μανία» είναι από εχθές το απόγευμα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), με το αίτημα των Ευρωπαίων εταίρων για πλήρη εφαρμογή της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα.

Το toolkit του ΟΟΣΑ προβλέπει, μεταξύ άλλων, αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Φαρμακείων, αλλά και πλήρη απελευθέρωση τόσο της τιμής όσο και της διάθεσης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).

Αν και η τιμολόγηση των ΜΗΣΥΦΑ αναμένεται να απελευθερωθεί από τις αρχές του 2017, το κανάλι διάθεσης των σκευασμάτων αυτών παραμένει αποκλειστικά (πλην των συμπληρωμάτων διατροφής) στα φαρμακεία.

Η συζήτηση για απελευθέρωση της διάθεσης των Μη Αποζημιούμενων Φαρμάκων, όπως τα αποκαλούν οι Φαρμακοποιοί, είχε έρθει εκ νέου στο προσκήνιο στις αρχές Ιουνίου, προκαλώντας και τότε την έντονη αντίδραση του Κ. Λουράντου και του κλάδου, για να δοθούν διαβεβαιώσεις, τότε, από την κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη.

Το θέμα είχε συζητηθεί εκτενώς στο OTC Conference (διαβάστε εδώ & εδώ).

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, όμως, με πρώτους τους Υπουργούς Οικονομικών, που συνέταξαν και την πρόταση «βάση» για τη διαπραγμάτευση σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης (εδώ), επαναφέρουν τόσο το θέμα του ιδιοκτησιακού των Φαρμακείων, όσο και των ΜΗΣΥΦΑ, αν και όπως διευκρινίζουν τα OTC περνούν σε δεύτερο χρόνο.

«Μη τολμήσετε!!!», ανήρτησε ο πρόεδρος του ΠΦΣ στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, όταν έγινε γνωστό το κείμενο του Eurogroup.

«Είμαστε όλοι παρόντες και δυνατοί … Και είμαστε πολλοί … πάρα πολλοί! Μην μας υποτιμάτε και μην στηρίζεστε στο γεγονός ότι όλα σχεδόν τα κόμματα της Ελληνικής βουλής τα … “βρήκατε”!», τονιζει και συνεχιζει:

«Γνωρίζουμε τον ρόλο που έπαιξαν τα γνωστά μπουμπούκια της πολιτικής (γνωστοί γόνοι οικογενειών) την περασμένη εβδομάδα πηγαίνοντας δήθεν στους “θεσμούς” χωρίς την έγκριση του κόμματός τους για να … βοηθήσουν. Γνωρίζουμε και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν!

Γνωρίζουμε επίσης ότι δεν μπορείτε να μας πάρετε ούτε την ψυχή … ούτε την συνείδηση αλλά ούτε να καταστείλλετε την αγωνιστική μας διάθεση!
Σπέρνετε ανέμους … ετοιμαστείτε να θερίσετε θύελλες…..».

Απαντώντας σε ερώτηση συναδέλφου του, πάλι στο Facebook, σχετικά με τις κινήσεις του κλάδου από αύριο, ο κ. Λουράντος ήταν ακόμη πιο σκληρός.
«Κόλαση θα τα κάνω», λέει για να συμπληρώσει παρακάτω: «Αρνούμαι να υποκύψω!!! Αρνούμαι να παραδοθώ!!!! Την κοινωνία αρκετά υπηρετήσαμε……»

6 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει. Έχει ξεμείνει πιά απο πολιτικούς συμμάχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ.....
    ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΕΝΑ CLAWBACK META TO ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ
    ΦΥΛΛΟ...
    ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ / ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λιγη ωρα μετα την επιτευξη της ανακουφιστικης συμφωνιας και της αποτροπης της πτωσης της χωρας στην αββυσο ο κυριος Λουραντος χτυπα με τον πιο αναισχυντο ,ιδιοτελη και προδοτικο τροπο.
    Με τις τραπεζες ακομη κλειστες, τον κινδυνο κουρεματος των ενναπομειναντων καταθεσεων των Ελληνων ακομη υπαρκτο (αληθεια εσεις Κε Λουραντε που τα εχετε τα λεφτα σας?),τους Ελληνες ακομη στημενους στις ουρες των ΑΤΜ, τον κινδυνο ανθρωπιστικης κρισης ακομη υπαρκτο,ο ανεκδιηγητος μπακαλης φαρμακοποιος κοπτεται για τα σαμπουαν και τις βιταμινες των ραφιων του.Μονο που αυτη τη φορα τα παραμυθια και οι μυθοι τελειωσαν. Αληθεια ποιος θα σας στηριξει
    στον αγωνα σας Κε Λουραντο ? Ο Συριζα που προεκλογικα στηριξατε η η ΝΔ στην οποια προσφατα ξαναστραφηκατε.Μαλλον ακολουθει το ΚΚΕ η ο Λαφαζανης.
    Ντροπη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουνε. Κάποιος να του εξηγήσει ότι η χώρα είναι στο χείλος τής αβύσσου οι αλλαγές θα είναι δραματικές για όλους και το τελευταίο πράγμα που μας ενδιαφέρει είναι αν οι καλοταισμένοι φαρμακοποιοί δεν πουλάνε τις βιταμίνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ! ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν γέμιζαν τα πηγάδια με φάρμακα απο πλαστές συνταγές,οταν αντάλλαζαν τα κουπόνια των φαρμάκων με κολώνιες ,παπούτσια, μπαστούνια που ήταν ο κ Λουράντος;;;;;;;;;;; ε...τώρα σας μείναν τα μπαστούνια κ Λουράντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή