Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Συνεχίζεται η τροφοδοσία με… μέτρο στα φαρμακεία! Γιατί είναι άδεια τα ράφια

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
health report

Πριν καλά καλά ξεκινήσει η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά λόγω των πολιτικών εξελίξεων, κάποιες φαρμακαποθήκες άρχισαν να προμηθεύουν με το σταγονόμετρο τα φάρμακα στα φαρμακεία.

Πολλές μάλιστα παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αλλά και τις παρατηρήσεις του υπουργείου Υγείας, συνεχίζουν να παραδίδουν μόνο με μετρητά φάρμακα στα φαρμακεία και αυτά λιγοστά. (Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ για τα προβλήματα στα φαρμακεία από την πρώτη ημέρα της κρίσης)

Αποτέλεσμα είναι μετά από μία εβδομάδα και πλέον κλειστές τις τράπεζες, πολλά φαρμακεία να διαθέτουν ακόμη και βασικά φάρμακα με το …μέτρο.
Και το ζήτημα είναι πως οι ελλείψεις αυτές προκαλούν περαιτέρω ανησυχία στους ασθενείς οι οποίοι δε γνωρίζουν αν θα μπορούν τις επόμενες ημέρες να προμηθευτούν τα σκευάσματά τους στην περίπτωση που τελειώσουν και τα μετρητά τους.

Για το λόγο αυτό ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να βρεθεί μια λύση ώστε να εξυπηρετούνται χωρίς προσκόμματα οι ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου