Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Όπως όπως μετακινούν γιατρούς στα νησιά!


Με ολιγοήμερες μετακινήσεις γιατρών από μεγάλα νοσοκομεία, επιδιώκει για μία ακόμη φορά να «μπαλώσει» τις επικίνδυνες ελλείψεις προσωπικού σε δομές υγείας του Αιγαίου, η Διοίκηση της Β΄ Υγειονομικής Περιφέρειας.



Όπως προκύπτει από έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Διοικητή της Β΄ ΥΠΕ, Νικόλαου Καρβούνη, το Αττικόν, η Νίκαια, το Ασκληπιείο, το Τζάνειο και το Μεταξά θα πρέπει να αποστείλουν άμεσα τα ονοματεπώνυμα και τη βαθμίδα γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων, προκειμένου να στελεχωθούν για 20 ημέρες οι ανάγκες στο ΓΝ-ΚΥ Λήμνου, ΓΝ-ΚΥ Νάξου και Κρατικού Θεραπευτηρίου-ΓΝ-ΚΥ Λέρου. Συνολικά, ζητείται η μετακίνηση 2 παθολόγων, 2 αναισθησιολόγων και 1ός γυναικολόγου-μαιευτήρα. Ο κ. Καρβούνης διευκρινίζει πως οι μετακινήσεις θα είναι άμεσα εκτελεστέες και η διάρκειά τους θα μπορεί να παραταθεί εφόσον το επιθυμούν οι ίδιοι οι γιατροί.

Την βίαιη μετακίνηση γιατρών ως πρακτική η οποία εφαρμόζεται για 2η φορά μέσα στο καλοκαίρι στον τομέα ευθύνης της Β΄ ΥΠΕ, καταγγέλλει η 5μελής ΕΙΝΑΠ του Νοσοκομείου Νίκαιας, εγκαλώντας το Ν. Καρβούνη για επιμονή στην υλοποίηση μνημονιακών πολιτικών. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «Η πολιτεία την οποία εκπροσωπείτε καθόλου δεν φρόντισε να ενισχύσει ούτε τα νοσοκομεία του Πειραιά, ούτε τα νησιά, αφού συνεχίζει αδιάκοπα να εφαρμόζει εγκληματικές μνημονιακές πολιτικές υγειονομικής γενοκτονίας από το 2010 ως και σήμερα, με το 1ο, το 2ο και προσφάτως με το 3ο μνημόνιο».

Οι γιατροί ζητούν, παράλληλα, από το Διοικητή της Β΄ ΥΠΕ να δηλώσει παραίτηση αφού αδυνατεί να επιβάλλει διορισμούς μόνιμου προσωπικού.

«Πιο έντιμο είναι να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ παρά να συνεχίζετε με την υπογραφή σας τα «έργα και τις ημέρες» των προκατόχων σας : αποδυνάμωση των νοσοκομείων του Πειραιά που βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης, για να λέμε (δήθεν) πως «στέλνουμε γιατρούς στα νησιά», επειδή η υποταγή της χώρας, της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος στις εγκληματικές εντολές της τρόϊκας δεν επιτρέπει τους αναγκαίους διορισμούς μόνιμου προσωπικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου