Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΙΣΠατρών: Οι εργαστηριακοί γιατροί “ξεμένουν” από ρευστό

ΙΣΠ: Οι εργαστηριακοί γιατροί “ξεμένουν” από ρευστό

Ιοκάστη Αλειφεροπούλου 
- virus.com.gr

Άμεσο χρονοδιάγραμμα πληρωμών ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας για τα μέλη του, επισημαίνοντας το καθεστώς ανασφάλειας που επικρατεί κυρίως στους εργαστηριακούς γιατρούς, ως αποτέλεσμα της τραπεζικής αργίας σε συνδυασμό με τις σωρευμένες οφειλές του ΕΟΠΥΥ και με το «κούρεμα» παλαιότερων αμοιβών τους.

Σε οριακό σημείο έχει φέρει τους εργαστηριακούς γιατρούς το κλείσιμο των τραπεζών, καθώς αδυνατούν να πληρωθούν και να πληρώσουν για προμήθεια αναλώσιμων αντιδραστηρίων, για συντήρηση του ιατρικού εξοπλισμού, καθώς και για τη μισθοδοσία του παραϊατρικού προσωπικού.

Όπως εξηγεί στο Virus η Πρόεδρος του ΙΣΠ, Άννα Μαστοράκου, οι προμηθευτές υγειονομικού υλικού και αναλωσίμων, έχοντας σωρεύσει απαιτήσεις ύψους 1 δις ευρώ από το κράτος, αρνούνται να συνεχίσουν να εξυπηρετούν με πίστωση την αγορά. Την ίδια στιγμή, όμως, οι εργαστηριακοί γιατροί δεν είναι σε θέση να καταβάλλουν μετρητά, με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει να δημιουργούνται ελλείψεις σε αντιδραστήρια. Η κ. Μαστοράκου επισημαίνει ότι είναι ανάγκη να υπάρξει μια νότα ασφάλειας στην αγορά εντός της εβδομάδας, που θα λειτουργήσει κατευναστικά, τονίζοντας ότι οι αντοχές εξαντλούνται και πως ο κίνδυνος να κηρυχθεί αδυναμία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων είναι πολύ κοντά.

3 σχόλια:

  1. ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι προειδοποιήσεις πάντα προηγούνται των νομικών ενεργειών!

      Διαγραφή
  2. Το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια. Όταν λέγαμε για τον οδοστρωτήρα ΕΟΠΥΥ που θα μας κάνει γιουσουφάκια, όταν λέγαμε για επίταξη των ιατρείων μας κάποια κάναν το χαζό. Φταίμε όλοι, εμείς γιατί παραμυθιαστήκαμε με ψεύτικους τζίρους και οι συνδικαλιστές μας που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (βλέπε κα Μαστοράκου) πετάγαν αετό. Το τέλος ήρθε. Λυπάμαι για όλους μας και τις οικογένειές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή