Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Απευθείας από τις εισφορές η πληρωμή των Φαρμακοποιών


Στη λύση της πληρωμής των Φαρμακείων από συγκεκριμένα κονδύλια των ασφαλιστικών ταμείων προσανατολίζεται το Υπ. Οικονομικών.

Σε μια σειρά ραντεβού επιδόθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), συναντώντας τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και την αναπληρώτρια υπουργό οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, καθώς και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Στόχος των συναντήσεων αυτών ήταν η άσκηση θεσμικής πίεσης και την ενεργοποίηση των κρατικών μηχανισμών για την δρομολόγηση των πληρωμών των φαρμακείων.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο κ. Μάρδας φέρεται να αποδέχεται την αναγκαιότητα πληρωμής των φαρμακείων από συγκεκριμένα κονδύλια των ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός φέρεται να διαβεβαίωσε ότι επιδιώκεται εισφορές να μεταφερθούν στους λογαριασμούς των Φαρμακοποιών.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ συμφώνησε με την άμεση ανάγκη πληρωμής των φαρμακοποιών προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς.

Από την πλευρά της η κ. Βαλαβάνη φέρεται να δήλωσε πως οι επιταγές των φαρμακοποιών θα θεωρούνται πληρωτέες άμα τη εμφανίσει όταν σταματήσει το capital control και όχι με το άνοιγμα των τραπεζών.

Αύριο το πρωί ο ΠΦΣ θα συναντηθεί με το γενικό γραμματέα Ι. Μπασκόζο (10.15) και τον υπουργό υγείας Π. Κουρουμπλή (12.30) , με αντικείμενο ζητήματα που έχουν σχέση με τη διακίνηση, τη διάθεση και τη επάρκεια των φαρμάκων.

Στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΠΦΣ ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων του φαρμάκου με αντικείμενο την διασφάλιση της ομαλότητας της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου