Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Συμφωνία - Αλέξης Τσίπρας: Αυτό που προέχει είναι η θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση



Με τη φράση «Αυτό που προέχει τώρα είναι η θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση. Όλα τα άλλα στην ώρα τους», ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε μια δραματική συνεδρίαση στο ελληνικό κοινοβούλιο, από την οποία πήρε την εξουσιοδότηση για διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τους δανειστές.

«Η εθνική αντιπροσωπεία έδωσε σήμερα στην κυβέρνηση ισχυρή εντολή ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για την επίτευξη οικονομικά βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης συμφωνίας με τους εταίρους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Αυτό που προέχει τώρα είναι η θετική έκβαση στην διαπραγμάτευση. Όλα τα άλλα στην ώρα τους».

Εκείνο που προέχει για την κυβέρνηση είναι η επιτυχής κατάληξη της διαπραγμάτευσης, υπογράμμιζαν νωρίτερα κυβερνητικές πηγές.

Επίσης, σημείωναν ότι όταν υπουργοί διαφοροποιούνται και μάλιστα με ψήφο, προφανώς δημιουργείται εξαιρετικά προβληματική κατάσταση, από την οποία δεν εξαιρείται ούτε η πρόεδρος της Βουλής, αν και έχει διαφορετικό θεσμικό ρόλο.

Σε ό,τι αφορά στους βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν, οι ίδιες πηγές, ανέφεραν ότι αρμόδιο όργανο για να πάρει αποφάσεις είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου