Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Αυστηρή προειδοποίηση Κουρουμπλή με όσους «παίζουν» με την επάρκεια φαρμάκων - Κυρώσεις και κάτι παραπάνω



Αντιμέτωποι με σοβαρές κυρώσεις θα βρεθούν όσοι φορείς, ή φυσικά πρόσωπα δημιουργούν πρόβλημα στην τροφοδοσία και στην ευρύτερη αγορά φαρμάκου το δύσκολο αυτό διάστημα της μειωμένης ρευστότητας.

Το μήνυμα αυτό, έστειλε ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης με τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι στόχος όλων την κρίσιμη αυτή περίοδο, είναι να διασφαλισθεί η επάρκεια σε φάρμακα και αναλώσιμα και διαμήνυσε στους φαρμακοποιούς, ότι αυτοί που δημιουργούν προβλήματα τροφοδοσίας, που στοκάρουν προιόντα και παίζουν με την υγεία των πολιτών, θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις και κάτι παραπάνω.

Να σημειωθεί, ότι ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κων. Λουράντος, κατέθεσε στον υπουργό Υγείας, το θέμα των παράλληλων εξαγωγών, καθώς ακόμη και αυτή την δύσκολη περίοδο μεγάλες ποσότητες φαρμάκων εξάγονται ή στοκάρονται με απώτερο σκοπό να εξαχθούν μόλις κοπάσει η κρίση, όπως τόνισε.

Μετά την συνάντηση με τον κ. Κουρουμπλή, οι φαρμακοποιοί συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννη Μπασκόζο προκειμένου να του εκθέσουν λεπτομέρειες της δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργήσει η τραπεζική αργία.

Εν τω μεταξύ αναβλήθηκε για αύριο Παρασκευή το μεσημέρι, η συνάντηση όλων των φορέων του φαρμάκου (ΠΕΦ, ΣΦΕΕ, ΕΟΦ, φαρμακοποιοί, ΕΟΠΥΥ, φαρμακαποθήκες) με τον υπουργό Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου