Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Φ.Σ. Χανίων: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΜΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΑΝΙΩΝ

Μετά από επιστολή που απέστειλε ο ΦΣ Χανίων στον Ιατρικό Σύλλογο ζητώντας τη συμβολή τους στην λελογισμένη συνταγογράφηση λόγω των τεχνικών δυσκολιών στην ομαλή τροφοδοσία των ασθενών, προέκυψε κοινό ανακοινωθέν των δύο Συλλόγων.

Διαβάστε την επιστολή και το κοινό ανακοινωθέν:

Η επιστολή του ΦΣ Χανίων

Χανιά 1/7/2015 

Αρ. Πρωτ. 503

Πρός : Ιατρικό Σύλλογο Χανίων


Όπως γνωρίζετε έχει επιβληθεί πλαφόν στα τεμάχια και στο ύψος των παραγγελιών των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες, προκειμένου να υπάρχει επάρκεια για όλους τους ασθενείς σε βάθος χρόνου. Αυτό καθιστά αδύνατη την εκτέλεση των διπλάσιων τεμαχίων στις δίμηνες συνταγές, καθώς και κάθε άλλης υπερβολικής ποσότητας που δεν αντιστοιχεί σε πραγματικές δοσολογίες. Παρακαλούμε να συνδράμετε στο έργο των φαρμακοποιών να εφοδιάσουν τους ασφαλισμένους με τις αναγκαίες αλλά όχι υπερβολικές ποσότητες φαρμάκων, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί. Παρακαλούμε να αναστείλετε τη συνταγογράφηση των δίμηνων συνταγών και η πρόταση μας είναι η συνταγογράφηφη να αντιστοιχεί σε αυστηρά μηνιαίες αγωγές και ανάγκες.

Ο Πρόεδρος                     Η Γραμματέας

Κατσαράκης Εμμανουήλ     Μουντάκη Ελένη 

Το Κοινό Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Παρακαλούνται οι ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων να αρκούνται στις ποσότητες φαρμάκων τα οποία δικαιούνται για την κάλυψη των μηνιαίων αναγκών τους, όπως αυτό αποδεικνύεται από την ημερήσια δοσολογία. Η αποθεματοποίηση των φαρμάκων δημιουργεί πρόβλημα συνολικά στην διαδικασία συνταγογράφησης και εξυπηρέτησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου