Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΙΣΠατρών : ΟΡΙΑΚΗ Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ



Συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ
HEALTH DAILY

Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμβεβλημένοι με τον
ΕΟΠΥΥ γιατροί αναφέρει σε επιστολή του στον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών. Ο ΙΣΠ αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Λαμβάνοντας υπόψη την κρισιμότητα των στιγμών, είναι θεσμικό μας χρέος να σας ενημερώσουμε για την εξαιρετικά οριακή ρευστότητα των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ και ειδικότερα των κλινικοεργαστηριακών και εργαστηριακών ιατρών, που επιβαρύνονται με το κόστος αγοράς αναλωσίμων αντιδραστηρίων, συντήρησης ιατρικού εξοπλισμού και μισθοδοσίας παραϊατρικού προσωπικού.

Οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί αδυνατούν να εκπληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Εκτός αυτού, λόγω της έλλειψης ρευστότητας από την τραπεζική αργία, πολλές προμηθεύτριες εταιρείες έχουν σταματήσει την πίστωση προς τους ιατρούς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η βιωσιμότητα των ατομικών ιατρείων. Οφείλετε να αποτρέψετε τον οικονομικό στραγγαλισμό των παρόχων υπηρεσιών υγείας, δρομολογώντας άμεσα την πληρωμή τους από τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να αποφευχθεί η αδυναμία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου