Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Έκκληση ΠΙΣ σε ΕΟΠΥΥ για τα ιατρεία – εργαστήρια

Να επισπεύσει την εξόφληση του Μαρτίου στα διαγνωστικά εργαστήρια, τα οποία πρέπει να πληρώσουν με μετρητά τα αναλώσιμα, ζητεί ο ΠΙΣ από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ
IATRONET.GR

Να εξοφληθούν για τον Μάρτιο τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια, τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, ζητεί από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Σε επιστολή που έστειλε την Πέμπτη στον Οργανισμό, ο πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος, κάνει λόγο για σημαντικές δυσκολίες.

Οι προμήθειες των υλικών (αντιδραστηρίων και λοιπών υλικών) – αναφέρει – απαιτούν προκαταβολή από τους προμηθευτές, στις οποίες είναι δύσκολο να ανταποκριθούν.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ ζητεί, επίσης, να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία στον προϋπολογισμό τους, δεδομένου ότι οι δυνατότητες λειτουργίας τους, αυτή τη στιγμή είναι περιορισμένες.

Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες ιδιωτικές δομές, οι οποίες παρέχουν περίθαλψη στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Διαγνωστικές

Ο κ. Βλασταράκος τονίζει ότι τα 24 εκατομμύρια ευρώ, που είχαν εξασφαλιστεί από τον ΕΟΠΥΥ για το 2014, δεν έχουν κατά προστεθεί στον προϋπολογισμό των διαγνωστικών εξετάσεων (2014), προκειμένου ανάλογα να υπολογιστεί το ατομικό όριο (πλαφόν), ανά πάροχο Υγείας.

Αυτό, θα δημιουργήσει προβλήματα όσον αφορά την περαιτέρω λειτουργία των ιδιωτικών εργαστηρίων (λόγω claw back - rebate).

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου