Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Στεγνώνουν από ορθοπεδικά υλικά τα νοσοκομεία!

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Τι λένε οι προμηθευτές
Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος 
Health Report.gr

Τα χρέη του ΕΣΥ και οι κλειστές τράπεζες, «έφαγαν» τα ορθοπεδικά υλικά στα νοσοκομεία

Έκκληση στον πρωθυπουργό να παρέμβει και να δώσει στη λύση στο πρόβλημα ρευστότητας των προμηθευτών ορθοπεδικού υλικού, κάνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού.

Ειδικότερα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ.) σημειώνει ότι οι προμηθευτές εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού συνέχισαν να προμηθεύουν τα Νοσοκομεία και στηρίζουν καθημερινά – ακόμα και σήμερα – την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία τους μιας και τα υλικά αυτά είναι πολύ σημαντικά για την αντιμετώπιση πλήθους επειγόντων περιστατικών, παρά το γεγονός παραμένουν απλήρωτοι για 16 μήνες.

«Για να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητες τους όλο το προηγούμενο διάστημα, τα μέλη μας έκαναν χρήση τραπεζικού δανεισμού μέχρι και την ημέρα που ξεκίνησε ητραπεζική αργία. Λόγω της τραπεζικής αργίας οι χρηματοδοτήσεις και οι εγκρίσεις νέων δανείων έχουν σταματήσει και είναι αβέβαιο εάν οι τράπεζες θα είναι σε θέση να συνεχίσουν την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μας ακόμα και αν ανοίξουν» σημειώνουν οι προμηθευτές.

Γι αυτό και κάνουν έκκληση προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Οικονομίας, Οικονομικών και Υγείας να βρεθεί τρόπος άμεσα να προχωρήσουν τα Νοσοκομεία σε μερικές έστω πληρωμές των προμηθευτών εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού, ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει αυτή την στιγμή και που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει σταδιακά σε σοβαρές ελλείψεις ορθοπεδικών υλικών στα Νοσοκομεία όπως λένε τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου