Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Τζουζέπε Καρόνε:επιστρέφει στοΥπουργείο Υγείας χάνοντας την πρώτη μάχη


Τζουζέπε Καρόνε:επιστρέφει στοΥπουργείο Υγείας χάνοντας την πρώτη μάχη

Επιστρέφει ο Τζουζέπε Καρόνε στο Υπουργείο Υγείας με χαμένη την πρώτη μάχη έναντι του Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή. 

Της Νικολέτας Ντάμπου 

Επιστρέφει ανανεωμένη με νέα μέλη η τρόικα στην Αθήνα σήμερα 20 Ιουλίου 2015 μετά από επτά μήνες αφού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε την παρουσία της στην χώρα μας. Στο Υπουργείο Υγείας ο πρώτος που θα κάνει ποδαρικό θα είναι ο Τζουζέπε Καρόνε, αρμόδιος για θέματα φαρμακευτικής πολιτικής της τρόικα. 

Για πρώτη φορά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στην Ελλάδα η για την σύνταξη και εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου που συμφώνησε Ελλάδα με τους Ευρωπαίους. Ο πρώτος που θα περάσει το κατώφλι του Υπουργείου Υγείας και θα εγκατασταθεί θα είναι ο Τζουζέπε Καρόνε ο οποίος είναι αρμόδιος για θέματα φαρμακευτικής πολιτικής της τρόικα. 

Να σημειώσουμε ότι την πρώτη μάχη έναντι του Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή έχασε ο κ. Καρόνε ο οποίος επιχείρησε να επιβάλλει πριν καν έρθει στην Αθήνα, την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κάτω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ που βρίσκεται σήμερα , όπου τελικά , σύμφωνα με πληροφορίες του LIFE2DAY συμφωνήθηκε να μην μειωθεί . Αξίζει να πούμε ότι από την εμπειρία μας γνωρίζουμε ότι η τρόικα από το 2010 που έκανε την εμφάνιση της στην χώρας αποτελούσε στο υπουργείο Υγείας το κυρίαρχο κέντρο αποφάσεων κοινοποιώντας τις αποφάσεις στους υπουργός , υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς με e mail στα Αγγλικά χωρίς να σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους για διαπραγμάτευση φτάνοντας σε σημείο να αγανακτούν όλοι οι αρμόδιοι του υπουργείου. Εάν η στάση των εκπρόσωπων της τρόικα στο υπουργείο Υγείας είναι αντίστοιχη με το παρελθόν και δεν αλλάξει τότε προβλέπεται να ξεσπά ‘’ πόλεμος ‘’ αφού ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει δείξει στο παρελθόν ότι τις συμπεριφορές επιβολής και τσαμπουκά όχι μόνο δεν τις αποδέχεται αλλά δεν τις σηκώνει καν. 

Οπότε σε αυτή την περίπτωση η εκτίμηση η δίκη μου είναι ότι μπορεί ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής να έμεινε αμετακίνητος από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης την Παρασκευή 17 Ιουλίου , ωστόσο δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να δηλώσει μόνος του παραίτηση στην περίπτωση κατά την οποία οι Tροικανοί δεν αλλάξουν νοοτροπία και στάση σε σχέση με το κοντινό παρελθόν των επτά μηνών. Τα νέα πρόσωπα της τρόικα Η τρόικα θα εμφανιστεί ανανεωμένη με νέα πρόσωπα τα οποία είναι ο Ινδός Ρίσι Γκογιάλ που διαδέχτηκε Πολ Τόμσεν και ο Ιρλανδός Ντέκλαν Κοστέλο ο οποίος διαδέχτηκε τον Ματίας Μορς . Πρόσωπο ΄΄κλειδι ‘’ φαίνεται να είναι ο Γερμανός Ράσμους Ρέφερ, ως διάδοχος του επικεφαλής του κλιμακίου της ΕΚΤ Κλάους Μαζούχ αφου θεωρείται σκληρή προσωπικότητα από την τριετή θητεία στην Πορτογαλία . 

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.......ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο καλο κυριε Παναγιωτη,και να μας γραφεις...οπως εκανες τοσο καιρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή