Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί ζητούν χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ γιατί δεν τους κάνουν πίστωση οι προμηθευτές




Με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας κα Άννα Μαστοράκου ζητά να πληρωθούν άμεσα από τον ΕΟΠΥΥ οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί καθώς όπως λέει, από τα προβλήματα ρευστότητας της αγοράς δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Όπως σημειώνει στην επιστολή της η κα Μαστοράκου, η εξαιρετικά οριακή ρευστότητα των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ και ειδικότερα των κλινικοεργαστηριακών και εργαστηριακών ιατρών, που επιβαρύνονται με το κόστος αγοράς αναλωσίμων αντιδραστηρίων, συντήρησης ιατρικού εξοπλισμού και μισθοδοσίας παραϊατρικού προσωπικού τους έχει φέρει σε αδιέξοδο.

Οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί αδυνατούν να εκπληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Εκτός αυτού, λόγω της έλλειψης ρευστότητας από την τραπεζική αργία, πολλές προμηθεύτριες εταιρείες έχουν σταματήσει την πίστωση προς τους ιατρούς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η βιωσιμότητα των ατομικών ιατρείων.

Γι αυτό ζητούν από τον Υπουργό να δρομολογήσει άμεσα την πληρωμή τους από τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να αποφευχθεί η αδυναμία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.

11 σχόλια:

  1. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να πληρωθούμε. Θα περάσει πολύς καιρός για να πάρουμε χρήματα. Ο μόνος τρόπος προστασίας (λύση ανάγκης) είναι να σταματήσουμε είτε συλλογικά είτε ατομικά, να παίρνουμε χαρτάκια. Μόνο μετρητοίς. Και αν ακόμα δεν πατάει κανείς στα γιατρεία μας, θα εξοικονομήσουμε τουλάχιστον τα αναλώσιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τωρα που μας μπηκε το αυγο στον .... ξυπνήσατε κοροιδα.Τοσο καιρο κοιμμωσασταν πολλοι από εμας.τωρα είναι αργα.Ευχομαι όπως χρεοκοπησα εγω να χρεοκωπησετε και ολοι σας.ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!!!!!!!!!! ΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ
    ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οποιος περιμένει χρήματα απ' τον ΕΟΠΥΥ καλό είναι μέσω dna να αναζητήσει τη συγγενική του σχέση με τον ΙΩΒ. ΛΕΦΤΑ ΤΕΛΟΣ, ΚΑΠΟΥΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε πατε καλά???? τι λεφτά ???? δεν υπάρχει σάλιο. τα μόνα λεφτά είναι τα δικά σας που στηρίζεται το έκτρωμα που λέγεται ΕΟΠΥΥ. Έχει πάει κανείς σας στη διοίκηση στο Μαρούσι να μιλήσει με κανέναν υψηλά ιστάμενο? τους λες για πληρωμή και γελάνε. μαντέψτε με ποιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλήθεια που είναι οι συνδικαλιστές μας?? να ενεργοποιηθεί άμεσα το amber alert!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eπόμενη πληρωμή με IOUs καλοχώνευτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα ίδια λέγαμε και πριν λίγο καιρό, που ήμασταν απλήρωτοι από το Δεκέμβριο. Κάναμε όλοι το θηρίο! Μπήκαν όμως κάτι λεφτουδάκια και μας αποκοίμησαν. Τώρα πια τέρμα τα δίφραγκα! Αν τελικά πάρουμε IOU να κοιτάξουμε να τα πασάρουμε στις εφορείες, στις τράπεζες και όπου τα παίρνουν διότι στην πιάτσα δεν θα αξίζουν τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΤΩΡΑ ΕΩΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΛΗΞΗΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΠΟ ΠΙΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΦΗΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.....
    ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΧΡΕΟΙ.
    ΑΥΤΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΙΟU ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ... ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ( CLAW BACK - REBATE) ΚΟΡΟΙΔΑΑΑΑΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και οι χοροί καλά κρατούν..απεραντο φρενοκομείο...δε ντρεπόμαστε καθόλου όλοι οι εργαστηριακοί του εοπυυ;;να πάμε να πνιγούμε!δεν έχει νόημα ...άντε γεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. AN PERIMENEIS NA PSOFISI PROTA H KATSIKA TOY GEITONA NA XERIS OTI GRIGORA
    UA ERTHEI KAI H SEIRA SOY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! XYPNHSTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή