Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Συμφωνία: Υπερψηφίστηκε η εξουσιοδότηση για διαπραγμάτευση - «Έχασε» τη δεδηλωμένη ο Τσίπρας



Εν μέσω αντιπαράθεσης και ηχηρών διαφοροποιήσεων, υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής η παροχή εξουσιοδότησης στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα για συμφωνία με τους εταίρους - Πρόβλημα στη συνοχή του κυβερνητικού σχήματος με 17 «απώλειες».

Προηγήθηκε η συζήτηση με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο του Σώματος, Αλέξη Μητρόπουλο, αντί της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που άρχισε λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.

Η συζήτηση σημαδεύτηκε από ηχηρές διαφοροποιήσεις στην ψηφοφορία, όπως της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Π. Λαφαζάνη, του Δ. Στρατούλη και του Κ. Λαπαβίτσα. Συνολικά οχτώ βουλευτές της κυβέρνησης ψήφισαν «παρών» ενώ είχαμε και 2 όχι από τις κκ Γαϊτάνη και Ψαρρέα.

Πιο αναλυτικά, «παρών» ψήφισαν οι: Κυρίτση Αγλαΐα, Κωνσταντοπούλου Ζωή, Στρατούλης Δημήτρης, Σταθάς Ιωάννης, Λαπαβίτσας Κων/νος, Λεουτσάκος Στ., Λαφαζάνης Παναγιώτης και ο κ. Σκούμας.

Με τις 17 «διαρροές» από κυβερνητικούς βουλευτές ο Αλ. Τσίπρας «χάνει» ουσιαστικά - όχι όμως και τυπικά -τη δεδηλωμένη, μιας και είναι προφανές πως υπάρχει πρόβλημα συνοχής στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ενοχλημένος από τη στάση των βουλευτών του και αναμένονται άμεσα πολιτικές πρωτοβουλίες.


Δήλωση με την οποία αφενός αποτιμά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αφετέρου όμως αφήνει ανοικτό κάθε ενδεχόμενο για την επόμενη μέρα στο κυβερνητικό σχήμα, έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η εθνική αντιπροσωπεία έδωσε στην κυβέρνηση ισχυρή εντολή ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για την επίτευξη μιας οικονομικά βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης συμφωνίας με τους δανειστές. Αυτό που προέχει είναι η θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση. Όλα τα άλλα στην ώρα τους», τόνισε με νόημα ο πρωθυπουργός, ο οποίος είναι φανερά ενοχλημένος με τις διαρροές και τη στάση αρκετών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου