Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΠΟΣΙΠΥ: Το οικονομικό αδιέξοδο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Προς
Π.Ι.Σ. και
Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας 

Αθήνα, 22/07/2015

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Την Δευτέρα 20/07/2015 πραγματοποιήθηκε έκτακτη διευρυμένη σύσκεψη της Ομοσπονδίας μας με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία που την απαρτίζουν προκειμένου να εξεταστούν οι επιπτώσεις της οικονομικής ασφυξίας που έχει επιβληθεί από πλευράς πολιτείας στο σύνολο των μελών μας.

Επιβεβαιώθηκε με μηνύματα από όλη την Ελλάδα ότι τα εργαστήρια που εκπροσωπούμε βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας τους, λόγω της καθυστέρησης των πληρωμών και της για τρίτο έτος εφαρμογής του rebate και του claw back, συνεκτιμώντας ότι και οι προμηθευτές μας πλέον ζητούν την εξόφληση των αναλωσίμων που χρησιμοποιούμε προκαταβολικά.

Το Υπουργείο Υγείας και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα βρεθούν μπροστά σε έναν αφανισμό της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας που μέχρι σήμερα συντηρεί με δικούς της πόρους τις ανάγκες του δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού.

Εφιστούμε την προσοχή στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και στους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και ζητάμε την άμεση και συντονισμένη παρέμβαση τους προκειμένου να ανασταλεί αυτή η οικονομική απαξίωση που μας επιβάλλεται.

Η Π.Ο.ΣΙ.Π.Υ. θα σας ενημερώνει για όλες τις ενέργειες που πρόκειται να ακολουθήσουν ώστε συντεταγμένα να εξασφαλίσουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Ο Πρόεδρος                Ο Γεν. Γραμματέας

Θ. Χατζηπαναγιώτου    Ι. Κλεινάκης

4 σχόλια:

  1. Υπό άλλες συνθήκες θα είχε καεί όλη η χώρα.ας σταματήσουν τα αστεία του ΣΥΡΙΖΑ και του Κουρουμπλή που ούτε κάνει μπορούσε να αρθρώσει σήμερα στο ραδιόφωνο τη λέξη rebate και ας μας κάνουν τη χάρη να μη γελοιοποιούνται με τη καταστροφή μας.ΤΕλειωσαν τα ανέκδοτα και τα αστεία είσαι βάρος των έντιμων εργαστηριακών ιατρών και συνάδελφων.Για τους Ταλιμπάν δε θα ασχοληθώ τώρα μαζί τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζητουμε την αμεση ........
    Πες το κι εγινε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαζέψτε χαρτάκια καλοί μου εργαστηριακοί!!! Μαζέψτε χαρτάκια ασταμάτητα, μη χάνετε ούτε λεπτό!!! Έρχεται χειμώνας... με τι θ' ανάβετε τη σόμπα για να ζεσταθείτε; Μην ακούτε τους άλλους που σας λένε το αντίθετο, το κακό σας θέλουν... να σας δουν να ξεπαγιάζετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας καταλάβουν όλοι ότι τα πράγματα είναι σοβαρά. Μόνο και μόνο το ότι θα πληρώσουν τους κλινικούς τέλη Αυγούστου για τις επισκέψεις του Μαρτίου χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου! Μιλάνε εξ άλλου για υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης, που σημαίνει μέτρα για τους κλινικούς και για υπέρβαση των εργαστηριακών εξετάσεων, που σημαίνει μέτρα για τους εργαστηριακούς. Ο καθένας ας φανταστεί τι μέτρα έρχονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή