Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Κουρουμπλής: απαγόρευσε την εξαγωγή σε 25 είδη φαρμάκων


Κουρουμπλής:απαγόρευσε την εξαγωγή σε 25 είδη φαρμάκων

Φάρμακα Απαγόρευσε την εξαγωγή σε 25 είδη φαρμάκων σήμερα ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά από καταγγελίες ελλείψεων από φαρμακεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην προμήθεια τους.

Της Νικολέτας Ντάμπου 

Τις εξαγωγές σε 25 κωδικούς φαρμάκων απαγόρευσε σήμερα Τρίτη 14 Ιουλίου ο κ. Κουρουμπλής αφού εντοπίστηκε πρόβλημα στην προμήθεια τους από φαρμακαποθήκες προς τα φαρμακεία τις τελευταίες 15 ήμερες καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα στην Ελλάδα.

Για κατάχρηση κάποιων εμπλεκόμενων με το φάρμακο Φαρμακαποθηκών και περίπου τριών (3) φαρμακευτικών εταιρειών, κάνουν λόγο στο LIFE2DAY ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Υγείας. Η πρόθεση του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του LIFE2DAY είναι να πραγματοποιήσει εντατικούς έλεγχους στις εξαγωγές και επανεξαγωγές των τελευταίων 15 ημερών στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να εντοπιστεί η κατάχρηση. 

Να σημειώσουμε ότι , οι περισσότερες φαρμακευτικές εταιρείες στην χώρας μας έχουν μειώσει τις εξαγωγές προληπτικά ώστε να μην προκληθεί πρόβλημα ελλείψεων φαρμάκων στην Ελληνική αγορά κατά τη διάρκεια των ιδιαίτερων ήμερων που ζούμε, ωστόσο μερικές φαρμακαποθήκες δεν κινούνται στην ίδια γραμμή και λογική και εξάγουν τα φάρμακα που προορίζονται για τους Έλληνες ασθενείς . Ενώ ευθύνονται και περίπου τρεις ( 3) φαρμακευτικές εταιρίες.

Πηγή www.life2day.gr: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου