Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΙΣΑ: Αναθεώρηση ετήσιου ορίου δαπάνης για το 2014 για το νομό Αττικής

Αποτέλεσμα εικόνας για ισα

Προς τον
κ. Δημήτριο Κοντό
Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
Κηφισίας 39 
Μαρούσι
Κοιν.: κ. Π. Κουρουμπλή 
Υπουργό Υγείας

Αθήνα, 9-7-2015

ΑΠ 4472

Θέμα: Αναθεώρηση ετήσιου ορίου δαπάνης για το 2014 για το νομό Αττικής

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, 

Από τις βεβαιώσεις ποσού αυτόματης επιστροφής (clawback) και ποσού επιστροφής (rebate) έτους 2014 που απεστάλησαν από τον ΕΟΠΥΥ για φορολογική χρήση στους ιατρούς μέλη μας προέκυψε ότι το εκεί αναφερόμενο ανώτατο ατομικό μηνιαίο όριο διαφέρει από το αναφερόμενο, μέχρι και σήμερα, στη λίστα προσωπικών μηνυμάτων του e-ΔΑΠΥ. 

Κατά πληροφορίες, τούτο οφείλεται στο γεγονός ότι δεν ολοκληρώθηκε ακόμη η ενσωμάτωση του ποσού των 24 εκατ. Ευρώ που με απόφαση του τότε Υπουργού Υγείας κ. Μ. Βορίδη αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη των δαπανών που απαιτούνται για την πραγματοποίηση διαγνωστικών πράξεων και εξετάσεων στο νομό Αττικής, για λόγους ίσης μεταχείρισης με βάση τον πληθυσμό του. 

Προσβλέπουμε στις δικές σας άμεσες ενέργειες για την τακτοποίηση του ζητήματος, ως ένα ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της συμβολής των Ιατρών μελών μας στις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες στον γενικό πληθυσμό με αυτοθυσία και αυταπάρνηση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

---------------------------------------------------------------------                                                                     
Αθήνα, 9/7/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Έκδοση πιστωτικών τιμολογίων για claw back 2014

Εν αναμονή της οριστικής απόφασης για την αναπροσαρμογή προς τα επάνω του ετήσιου ορίου δαπάνης για τον νομό Αττικής, το οποίο συνεπάγεται αύξηση του ατομικού ορίου ανά πάροχο για το έτος 2014 και κατ’ επέκταση μείωση του ποσού claw back, συνιστούμε στα μέλη μας να μην προχωρήσουν στην έκδοση πιστωτικού τιμολογίου για τα συγκεκριμένα ποσά. Με τα παραπάνω δεδομένα γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μεταβολής του ποσού claw back και γι’ αυτό συστήνουμε στάση αναμονής μέχρι την οριστική εκκαθάριση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ    ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου