Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Κλειστές από αύριο οι τράπεζες για μία εβδομάδα – επιβολή capital controls

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας και σύντομα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για τον καθορισμό ειδικής τραπεζικής αργίας για την ερχόμενη εβδομάδα. 

Οι τράπεζες αναμένεται να επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου αφού επιβληθούν περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το πιθανότερο είναι τα ΑΤΜ καθώς και ορισμένες ηλεκτρονικές συναλλαγές από μεθαύριο Τρίτη να μπορούν να πραγματοποιηθούν. Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα γίνουν γνωστές αργότερα. 

Σε λίγη ώρα θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο για τον καθορισμό, εκτός απροόπτου, της απαιτούμενης Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. 

Αργά το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής των τραπεζών.

5 σχόλια:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΆΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?
    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΩΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΈΝΔΕΙΞΗ ΕΠΕΙΓΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ , ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ . Η΄ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.
    Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΒΙΚΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η προταση σου ειναι πατατα.Μην κρατας κανενα χαρτι-τι αντικρισμα ψαχνεις να βρεις???

      Διαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον συνάδελφο. Ενημερώστε μας επίσημα τι θα κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ενημερωθειτε απο ΠΑΣΙΔΙΚ ΠΕΕΒΙ ΠΟΣΙΠΥ .................του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον θα παίρνουμε χαρτάκια αξιοπρέπειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή