Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Π. Ψυχάρης: Δεν νομιμοποιείται κάθε ΔΥΠΕΑΡΧΗΣ να φτιάχνει δικό του καθεστώς



Ανθή Αγγελοπούλου

Θα προκύψει καθώς μείζον πολιτικό θέμα, αναφέρει στο www.sofokleousin.gr, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) κ. Παναγιώτης Ψυχάρης, με αφορμή το σοβαρό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τους 60 γιατρούς από την Πάτρα, πους τους ζητάνε να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία παρόλο που έχουν δικαστική απόφαση που τους δικαιώνει.

Να θυμίσουμε ότι 60 γιατροί στην Πάτρα απειλούνται να κλείσουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους από την 6 ΔΥΠε χωρίς να έχουν διασφαλιστεί οι δουλειές τους. Ωστόσο, έχουν στα χέρια τους απόφαση του δικαστηρίου η οποία υποχρεώνει την 6 Δ.Υ.Πε να αποδέχεται προσωρινά την προσηκόντως παρεχόμενη εργασία των αιτούντων χωρίς διακοπή του ελευθέριου επαγγέλματος τους, καταβάλλοντας τις αντίστοιχες αποδοχές τους, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κύριας αγωγής τους. Επιπροσθέτως, απειλεί σε βάρος της 6ης Δ.Υ.Πε και υπέρ εκάστου αιτούντος χρηματική ποινή 300 ευρώ για κάθε μέρα που η ΔΥΠε τους αρνείται και δεν αποδέχεται τις υπηρεσίες τους.


“Δεν μπορεί ο κάθε ΔΥΠΕΑΡΧΗΣ να αψηφά δικαστικές αποφάσεις”, όπως επισημαίνει ο κ. Ψυχάρης. Διορθώνοντας με μάλιστα, σημειώνει ότι ξεπερνούν κατά πάσα πιθανότητα τους 1.000 οι γιατροί που θα αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα και όχι περίπου 600 που ανέφερα σε προηγούμενο άρθρο. Επιπροσθέτως ο κ. Ψυχάρης, σημειώνει ότι, αν δεν αναγνωριστεί η προϋπηρεσία τους στην ΠΦΥ, τότε ο μισθός τους θα μειωθεί. 

«Μας δημιουργούν ένα αβέβαιο μέλλον και γεννάται σοβαρό θέμα» τονίζει γιατί όπως λέει, χάνεται η εμπιστοσύνη του γιατρού απέναντι στο κράτος. Αύριο μπορεί με τον ίδιο τρόπο να αντιμετωπιστούν όλοι οι γιατροί. 

Πρέπει να δουλέψουμε σωστά, τα οράματα για την υγεία είναι άλλα πια, σημειώνει ο κ. Ψυχάρης ο οποίος περιμένει εναγωνίως τις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με το καυτό αυτό ζήτημα. Τέλος, ο κ. Ψυχάρης ζητά να υπάρξει ένα ευρύ μεταβατικό στάδιο, γιατί όπως λέει, όταν πιέζεις ένα σύστημα να εφαρμοστεί άμεσα με βίαιο τρόπο τότε το όραμα γίνεται εφιάλτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου