Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Πανικός στην κυβέρνηση για την επιστροφή των «φακελάκηδων» στο ΕΣΥ!

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Νέα επείγουσα εγκύκλιος Κατρούγκαλου

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τρέχουν και δε φθάνουν στην κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του HealthReport.gr ότι λόγω μη συγκρότησης των πειθαρχικών συμβουλίων λήγει η προθεσμία που έδινε ο νόμος και επιστρέφουν στις θέσεις τους στα νοσοκομεία κανονικά οι επίορκοι γιατροί. (Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ)

Το θέμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους κόλπους του ιατρικού κόσμου αλλά και πονοκέφαλο στο υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα ο αν.Υπουργός Εσωτερικών Γ. Κατρούγκαλος να υποχρεωθεί να εκδώσει νέα κατ επείγουσα εγκύκλιο. (Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Αναστάτωση από την επιστροφή «γιατρών με φακελάκι» στα νοσοκομεία! Τι λένε εκπρόσωποι του κλάδου»)

Μετά τη θύελλα των αντιδράσεων, στην εγκύκλιο του ο κ.Κατρούγκαλος – η οποία εξεδόθη μετά το σάλο που προκλήθηκε από το ρεπορτάζ του HealthReport.gr– διευκρινίζει ότι έστω κι αν δεν έχουν συγκροτηθεί τα πειθαρχικά συμβούλια, οι επίορκοι γιατροί δεν επιστρέφουν στις θέσεις τους.

Να σημειωθεί πως τα πειθαρχικά συμβούλια στις υγειονομικές περιφέρειες δεν έχουν συγκροτηθεί ακόμη, ενώ στο κεντρικό πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Υγείας εκκρεμούν δεκάδες υποθέσεις επίορκων γιατρών.

Δείτε παρακάτω την εγκύκλιο Κατρούγκαλου που εξεδόθη μετά το σάλο που προκλήθηκε από το ρεπορτάζ του HealthReport.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου