Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

«Μπλοκάρει» η τροφοδοσία τροφίμων στα νοσοκομεία!

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Μετρητά ζητούν οι προμηθευτές

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σοβαρές δυσλειτουργίες φοβούνται πως θα δημιουργηθούν στην τροφοδοσία τροφίμων στα νοσοκομεία πολλοί διοικητές, καθώς αρκετές εταιρείες προμηθειών πριν καλά καλά ξεκινήσει το «πάγωμα» του τραπεζικού συστήματος, παραδίδουν τρόφιμα μόνο με μετρητά.

Και το ζήτημα είναι πως τα περισσότερα νοσοκομεία προμηθεύονται τρόφιμα σε καθημερινή βάση, ειδικά τα νωπά προϊόντα όπως κρέας και λαχανικά.

Αρκετές προμηθεύτριες εταιρείες σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr έχουν ήδη απευθυνθεί σε νοσοκομεία και έχουν δηλώσει πως θα παραδώσουν μόνο με μετρητά. Μέχρι σήμερα οι εταιρείες τροφίμων λάμβαναν επιταγή από τους αρμόδιους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων καθώς τα νοσοκομεία δε διαθέτουν μετρητά.

Όμως πλέον δεν παραλαμβάνουν ούτε τις επιταγές, με το φόβο ότι δε θα μπορέσουν να εισπράξουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες.

Ήδη πολλοί διοικητές -όπως σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr– έχουν ενημερώσει σχετικά τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) και περιμένουν να λάβουν τις κεντρικές οδηγίες για το πώς θα κινηθούν.
Αντίστοιχη ανησυχία υπάρχει και για το υγειονομικό υλικό παρότι αυτό υπάρχει σε διαθεσιμότητα στις αποθήκες για λίγες ημέρες.

Πάντως προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι εταιρείες που συνεργάζονται με τα δημόσια νοσοκομεία επί σειρά ετών, στην κρίσιμη στιγμή αφήνουν… ξεκρέμαστους τους ασθενείς ζητώντας μόνο ρευστό για να παραδώσουν τα προϊόντα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου