Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Επιστρέφουν στα νοσοκομεία τα φάρμακα των καρκινοπαθών



Στα νοσοκομεία επιστρέφουν τα φάρμακα των καρκινοπαθών προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία τους στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ προανήγγειλε στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουπλής.

Στα νοσοκομεία επιστρέφουν τα φάρμακα των καρκινοπαθών προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία τους στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Όπως προανήγγειλε στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουπλής, σύντομα το Υπουργείο θα καταθέσει διάταξη στη Βουλή, με την οποία θα επανέλθουν τα φάρμακα που χορηγούνται στους καρκινοπαθείς στα νοσοκομεία, ώστε να τα προμηθεύονται από εκεί και όχι από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, «αυτό απαιτεί ο σεβασμός του ανθρώπου» είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας.

Εξάλλου, ο κ. Κουρουπλής αναφερόμενος για τις δαπάνες των φαρμάκων και τις πληρωμές του δημοσίου προς φαρμακεία και φαρμακοβιομηχανίες, υποστήριξε ότι οι πληρωμές δεν έχουν σταματήσει, παρότι όπως διευκρίνισε εκκρεμεί η πληρωμή του Μαρτίου, «άρα δεν υπάρχει ουσιαστικά καθυστέρηση και την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η καταβολή της εκκρεμότητας του Μαρτίου. Κάνουμε κάθε προσπάθεια να μην υπάρχουν εκκρεμότητες για να καλύπτονται οι ανάγκες και φαρμακείων και φαρμακοβιομηχανίας» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου