Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Και «δώρο» το clawback...


Καταργεί το clawback στην Υγεία ο Π. Κουρουμπλής, σύμφωνα με δηλώσεις του στη Βουλή.

Πρόκειται για τη δεύτερη αναφορά περί κατάργησης του clawback, σήμερα.

Η πρώτη ήταν στην επιστολή του προέδρου του ΕΟΠΥΥ στον ΠΙΣ, σχετικά με τις εργαστηριακές εξετάσεις (διαβάστε εδώ). Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, όπως εξηγούν στο Virus παράγοντες της αγοράς, τοclawback θα αντισταθμιστεί με κατακόρυφη πτώση του κόστους των ίδιων των εξετάσεων, αφού οι τιμές θα προσαρμοστούν στις προϋπολογισμένες δυνατότητες του ΕΟΠΥΥ.

Η δεύτερη αναφορά περί κατάργησης της αυτόματης επιστροφής ήταν από τα χείλη του ίδιου του Υπουργού Υγείας και μάλιστα στη Βουλή.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, απαντώντας σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου. δεν δίστασε να προαναγγείλει την κατάργηση του clawback στην υγεία.

«Η Κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες, θα καταργήσει το clawback. Υπάρχουν και άλλες δυνατότητες» εκτίμησε ο Υπουργός, διευκρινίζοντας πως το μέτρο, τελικά, επιβαρύνει τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Οι συνεχείς αναφορές περί κατάργησης του επαχθούς, όπως το χαρακτηρίζει και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, μέτρου μπορεί να γεννούν ελπίδες σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα, αλλά, παράλληλα, τους βάζουν σε σκέψεις, κυρίως για το... ισοδύναμο μέτρο. Επιπλέον, άγνωστο είναι αν η κατάργηση αφορά και στη Φαρμακευτική Δαπάνη, όπου τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα.

Όντας, όμως, πλέον ιδιαίτερα καχύποπτοι και επιφυλακτικοί για την επόμενη ημέρα για τη χώρα και το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, μάλλον πρέπει να αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Άλλωστε, «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι.»...

3 σχόλια:

  1. ντροπη ντροπη ουστ...ακουει λεει καλα.εχει καταλαβει ποιους ακουει?παντως οχι αυτους που περιμεναν δικαιωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΥΝΘΗΜΑ :ΣΚΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.ΣΚΙΣΑΜΕ ΤΟ ΚΑΛΤΣΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βαφτισαμε το κλοου μπακ εντιμο συμβιβασμο του φασον.να μειωση το μισθο του κ να ψωνιζη απο σουπερ μαρκετ κινεζικα μεσω ιντερνρτ κ πιστωτικης για να εχη εκπτωση κ να μπη κ σε ειδικη λοταρια για βολευτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή