Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΠΑΣΙΔΙΚ: "Παραπληροφόρηση ή λαϊκισμός" - Αντίθετος στην μείωση επί της ασφαλιστικής τιμής για τις διαγνωστικές εξετάσεις



Αντίθετος στην απόφαση του υπουργείου Υγείας για μείωση της συμμετοχής του ασφαλισμένου επί της ασφαλιστικής τιμής και όχι της τιμής Φ.Ε.Κ., στις διαγνωστικές εξετάσεις δηλώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, σημειώνοντας ότι το μέτρο εμφανίζεται «και ως δήθεν φιλολαϊκό». 

«Πάνω που αναθαρρήσαμε με την θέσπιση της επιτροπής διαπραγμάτευσης και την – για πρώτη φορά από συστάσεως Ε.Ο.Π.Υ.Υ.- ουσιαστική συζήτηση επί του πλαισίου συνεργασίας των διαγνωστικών κέντρων με τον Οργανισμό» αναφέρει ο ΠΑΣΙΔΙΚ, «έρχεται η νοοτροπία της Διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε αγαστή νοοτροπία με τον Υπουργό Υγείας να γκρεμίσουν κάθε προσπάθεια προόδου, με την αναγγελία υπολογισμού της συμμετοχής του ασφαλισμένου επί της ασφαλιστικής τιμής και όχι της τιμής Φ.Ε.Κ., εμφανίζοντας το μέτρο και ως δήθεν φιλολαϊκό».


Ο Σύνδεσμος προσθέτει ακόμη μεταξύ άλλων:

«Η συμμετοχή υπολογίζεται επί της υψηλότερης τιμής Φ.Ε.Κ. όχι για να κερδίζουν οι πάροχοι, αλλά για να χρηματοδοτείται ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Γι' αυτούς που δεν ξέρουν, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αποζημιώνει τον πάροχο (θεωρητικά πάντα, γιατί στην πράξη τον «κουρεύει» πάνω από το 50%) αφαιρώντας την συμμετοχή του ασφαλισμένου κατ' απόλυτο νούμερο και όχι ως ποσοστό. Συνεπώς, εάν μειώσει την συμμετοχή του ασφαλισμένου ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα!

Αντίστοιχη πρόβλεψη για αύξηση των κονδυλίων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. όμως δεν προβλέπεται. Συνεπώς, ο υπό παραίτηση εδώ και τρίμηνο, Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και ο πολιτικός του προϊστάμενος σχεδιάζουν να «περάσουν» το κόστος στους παρόχους μέσω του claw back».

Και συνεχίζουν ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Δρ Γεώργιος Βουγιούκας - Ιατρός Ακτινολόγος Ιωάννης Καραμηνάς - Βιοχημικός:

«Δείξαμε καλή θέληση και υπεύθυνη συμπεριφορά. Βάλαμε πλάτη, καίτοι οι αποφάσεις του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. συστηματικά τείνουν στην καταστροφή των ιδιωτών παρόχων. Δείξαμε ανεκτικότητα ακόμα και όταν η άγνοια των διοικούντων ξεπερνά κάθε όριο φαντασίας. Δεν ανεχόμαστε όμως τον εμπαιγμό».

3 σχόλια:

  1. ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΏΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΕΥΝΟΪΚΆ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ...
    ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΩΣ ΑΠΕΙΛΉ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ...
    Ο ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πως θα αντιδράσετε αφού δεν ανέχεστε άλλο τον εμπαιγμό? Μήπως είναι ο πρώτος ή ο τελευταίος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο συλογισμός σας ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ !!! τωρα αυτά εαν τα λέτε για να λάβετε "αφεση αμαρτιών" για προηγούμενες (ή επόμενες) αμαρτίες σας δυστυχώς κανείς δεν σας πιστεύει. Μια ειναι η λύση απεγκλωβισμός απο τον ΧΡΕΟΠΥΥ μέσω καταγγελίας των συμβάσεων............ (αλλά μάλλον δεν έχετε το "σθένος".......

    ΑπάντησηΔιαγραφή