Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Αναβάθμιση των κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών στην Ελλάδα με την συνεργασία της ΕΕ

"Η ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στα σημεία εισόδου προσφύγων και οικονομικών μεταναστών αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας", δήλωσε ο γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ιωάννης Μπασκόζος, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Equi Health» του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Η ημερίδα διοργανώθηκε από το ΔΟΜ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και είχε θέμα «Αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας στα νότια σύνορα της ΕΕ: Διάλογος για την Ελλάδα». 

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Ο κ. Μπασκόζος έκανε λόγο επίσης για την σημασία της αναβάθμισης των συνθηκών υγιεινής των δομών πρώτης υποδοχής και την ανάγκη συνεργασίας ανάμεσα σε όλες της χώρες της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν τα ευρήματα του προγράμματος του ΔΟΜ, που πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο 2013-2014, και το οποίο είχε στόχο να καταγράψει την κατάσταση των δομών υγείας στα σημεία εισόδου προσφύγων και οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε και ο υπουργός Υγείας, συμμετείχαν εκπρόσωποι δημόσιων υπηρεσιών, μη κυβερνητικών οργανώσεων και διεθνών φορέων, όπως η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, σύμβουλοι του υπουργού Υγείας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οι Γιατροί του Κόσμου, το Κέντρο Ημέρας Βαβέλ, κ.α..

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας δεσμεύθηκε εκ του επικεφαλής της, να ενισχύσει τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα σημεία εισόδου σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς φορείς, και να εξετάσει σε βάθος τα πορίσματα του ΔΟΜ.

2 σχόλια:

  1. ΔΗΛΩΝΩ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΣ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τους πάρετε και στα σπίτια σας ρε ανθρωπισταράδες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή