Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Νοσοκομεία: Τι θα γίνει με τους διοικητές νοσοκομείων

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Με τα ίδια πρόσωπα και δίχως χρήματα αναμένεται να πορευτούν το επόμενο διάστημα τα δημόσια νοσοκομεία.

Οι διοικητές των νοσοκομείων όπως όλα δείχνουν θα παραμείνουν για λίγο ακόμα στις θέσεις τους καθώς δεν έχει βρεθεί προς ώρας η λύση του γρίφου για την αντικατάστασή τους.

Και στην περίπτωσή τους, όπως και με τον νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ο νόμος αναμένεται να αλλάξει αλλά δεν έχουν βρεθεί ακόμη τα νέα πρόσωπα που θα τους αντικαταστήσουν.

Πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα επιθυμούσε να τοποθετήσει πρόσωπα της αρεσκείας της όπως άλλωστε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, γι αυτό και δεν μπορεί ούτε και να προκηρύξει τις θέσεις αλλά ούτε να αλλάξει μαζικώς τα υπάρχοντα πρόσωπα λόγω και νομικών δυσκολιών. Μια προκήρυξη άλλωστε θα άνοιγε πολύ τη…βεντάλια των υποψηφίων με άγνωστο ποιοι θα κατακτούσαν τελικά τις πολυπόθητες θέσεις στα νοσοκομεία.

Μέχρι στιγμής το θέμα αφήνεται στην …άκρη έως ότου βρεθεί μια οριστική λύση. Εξάλλου η ηγεσία του υπουργείου Υγείας γνωρίζει πως οι νέοι διοικητές θα χρειαστούν κάποιο διάστημα μέχρι να μάθουν τη λειτουργία των νοσοκομείων και να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Ειδικά τώρα που το ΕΣΥ δεν έχει χρήματα ούτε για δείγμα…

Εξάλλου οι δανειστές μας πιέζουν να παραμείνουν κουρεμένα τα κονδύλια των νοσοκομείων για τα επόμενα τρία χρόνια κάτι που δε γίνεται αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου