Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι και ...μερικοί Γερμανοί στο υπουργείο Υγείας

Μετά τους Γερμανούς βουλευτές που συναντήθηκαν με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και επισκέφτηκαν τον "Ευαγγελισμό", τώρα και Γάλλοι ήρθαν να ενημερωθούν και να "στηρίξουν" την Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης. 

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Συνάντηση του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, με την αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης Ελλάδα-Γαλλία για την Υγεία (“Solidarité France Grèce pour la Santé”) είχαμε στην Αριστοτέλους.

Στην Επιτροπή συμμετείχαν στελέχη των κομμάτων της Αριστεράς στη Γαλλία, της Επιτροπής των Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερουσίας καθώς και υγειονομικοί αριστερών συνδικαλιστικών οργανώσεων. Η γαλλική αντιπροσωπεία εξέφρασε τη στήριξή της στο έργο της ελληνικής κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα στην προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να προωθήσει μέτρα και ρυθμίσεις με στόχο την αντιμετώπιση της υγειονομικής φτώχειας και της ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων. 

Ο κ. Κουρουμπλής σχολίασε ότι "κι εσείς κι εμείς, είμαστε άνθρωποι που έχουμε ως όραμα, μια Ευρώπη των λαών, της κοινωνικής δημοκρατίας, του εργασιακού και κοινωνικού πολιτισμού. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι με όλες αυτές τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ευρώπη κινδυνεύουν όλες οι μεγάλες κατακτήσεις του ανθρώπου, να γίνουν υποθέσεις που θα βρίσκονται στα μουσεία. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια μεγάλη πρόκληση που έχει να κάνει με την παραγωγική της ανασυγκρότηση. Το μεγάλο ερώτημα είναι με ποιό μοντέλο θα προχωρήσει στο βήμα αυτό». Υπογράμμισε δε, ότι «εάν η Ελλάδα δεν τύχει της υποστήριξης που επιβάλουν οι περιστάσεις, αυτά που συμβαίνουν τώρα στη χώρα μας θα αναπαραχθούν και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης".

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αναφέρθηκε στις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως η κατάργηση του "εισιτηρίου" των 5 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στην υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη καθώς και στη δρομολόγηση προσλήψεων με στόχο την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου