Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Για θράσος και ανικανότητα καταγγέλλουν τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ οι γιατροί



SOFOKLEOUSIN.GR. 

Χρειάζεται πραγματικά πολύ θράσος εκ μέρους του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντού να στέλνει επιστολή προς τους συμβεβλημένους ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ ότι τάχα δεν εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους, ενώ υπάρχει πλήρης καταγραφή στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης e-syntagografisi, επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους οι γιατροί της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ.

Όπως σημειώνουν μάλιστα, δεν θα χρεωθούν αυτοί την πλήρη ανικανότητα του Οργανισμού να διασυνδέσει σε πραγματικό χρόνο τα δύο ηλεκτρονικά συστήματα (e-dapy, e-syntsgigrafisi )φορτώνοντας στους ιατρούς, άχρηστες και ανούσιες γραφειοκρατικές διαδικασίες που στερούν πολύτιμο χρόνο από τον ασφαλισμένο. 

Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ, όπως λέει, είναι υπέρ του ελέγχου και της διαφάνειας αλλά δεν ανέχεται δημιουργία εντυπώσεων λίγες μέρες πριν την λήξη των συμβάσεων και ζητά από τον πρόεδρο κ. Κοντό να θυμηθεί ότι ο Οργανισμός χρωστά δισεκατομμύρια ευρώ στον ιδιωτικό τομέα της υγείας, και ότι υπάρχει ακόμη ακριβώς επειδή επί σειρά ετών έχει ατόκως χρηματοδοτηθεί από τους ιατρούς καθώς και από τους λοιπούς παρόχους υγείας.

«Είναι καιρός να θυμηθεί ο κ. Κοντός ότι χρωστά πάνω από 1,5 δις σε γιατρούς και λοιπούς προμηθευτές, δεν κατάφερε στοιχειωδώς να οργανώσει τον οργανισμό, τόσο διοικητικά όσο και οικονομικά, δεν κατάφερε καν να αποστείλει στους γιατρούς ένα σχέδιο σύμβασης προκειμένου να υπογράψουν, όπως γίνεται σε κάθε πολιτισμένο κράτος στον κόσμο, είναι καιρός να θυμηθεί ο κ. Κοντός ότι χρωστά δεκάδες εκατομμύριο στους ίδιους τους ασφαλισμένους» τονίζει η ανακοίνωση.

Του θυμίζουν δε, ότι καμία καταγγελία δεν έχει αποδειχθεί και ακόμη και στις περιπτώσεις που διέκοψε συμβάσεις, λόγω τάχα υπερσυνταγογράφησης, έχουν όλες καταπέσει στα Ελληνικά δικαστήριο. Γι αυτό τον καλούν να σταματήσει τις κινήσεις εντυπωσιασμού, να ζητήσει επίσημα συγνώμη από τους χιλιάδες γιατρούς της χώρα που στηρίζουν το χρεοκοπημένο οργανισμό που διοικεί και να προχωρήσει σε ουσιαστικές παρεμβάσεις έστω και στις τελευταίες μέρες της θητείας του.

Σε αντίθετη περίπτωση θα απαντήσουν με άμεσες και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ανθή Αγγελοπούλου

1 σχόλιο:

  1. Σιγά που έχει θράσος ο Κοντός! Σωπάστε καλέ, τί λόγια είν' αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή