Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

"Στις βάρκες" ετοιμάζονται να μπουν οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ

Virus.com.gr

Όλο και πιο πιθανος μοιάζει πλέον ο κίνδυνος μαζικών... αποχωρήσεων παρόχων από τον ΕΟΠΥΥ. 

Μεταξύ αυτών και μεγάλο Ιδιωτικό Κέντρο.

Προφητικός μοιάζει ο τίτλος πρόσφατου άρθρου του Virus για το μέλλον των ιδιωτών παρόχων στον ΕΟΠΥΥ, καθώς το ενδεχόμενο στο σύντομο χρονικό διάστημα να καλείται "ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα". Τότε, ο πρόεδρος του ΠΕΕΒΙ είχε προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο αποχώρηση το συντομότερο δυνατό από τον ΕΟΠΥΥ. Η σκέψη αυτή, ομως, φαίνεται πως είναι στο μυαλό των περισσοτέρων παρόχων του ΕΟΠΥΥ, που βλέπουν το "καράβι να βουλιάζει" και αποφασίζουν να μπουν στις "σωστικές λέμβους" το συντομότερο δυνατό. 

Αίσθηση προκάλεσε και δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών , Δρ Βασίλη Αποστολόπουλου σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου.

Όπως ανεφερε, η συνέχιση της σύμβασης των ιδιωτικών κλινικών με τον ΕΟΠΥΥ είναι με ερωτηματικό, δεδομένων των συνθηκών. "Η ασυνέπεια του κράτους δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στον κλάδο", τόνισε ο κ. Αποστολόπουλος, διευκρινίζοντας, βέβαια, πως υπάρχουν και κακές πρακτικές στο χώρο.

Με τις φωνές για αποχώρηση από τον ΕΟΠΥΥ να πληθαίνουν μεταξύ των παρόχων, είτε δημόσια είτε σε κατ' ιδίαν συναντήσεις, του Οργανισμού μοιάζει όλο και πιο αβέβαιο.

10 σχόλια:

  1. Καλύτερα οι γιατροί να μη βιαστούν να φύγουν από τον ΕΟΠΥΥ διότι μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα υπογράφεται η συμφωνία με τους εταίρους και θα αρχίσουμε να παίρνουμε τις δόσεις, οπότε θα πληρωθούν όλοι. Όποιος φύγει μπορεί να μην μπορεί να ξαναγυρίσει και να βγουν κερδισμένοι όσοι παραμείνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ?

      Διαγραφή
    2. είσαι προβοκάτορας! Γιατρός δεν είσαι σίγουρα!Τι είναι αυτό τώρα ;Συμβουλή;

      Διαγραφή
    3. Το καλύτερο ανέκδοτο, που έχω ακούσει από 1/1/2012 και μετά !!!

      Διαγραφή
    4. σωστα τα λές συνάδελφε,ειδικότερα τωρα με την μείωση ολων των τιμών αποζημίωσης του εοπυυ η απώλεια της σύμβασης ειναι κόκκινη γραμμή (ισοδυναμεί με θάνατο)

      Διαγραφή
  2. Εγώ ήξερα ότι πάμε με ιστιοπλοϊκά ... τώρα γίνανε βάρκες ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Keep Walking...Red Label government...Keep dreaming citizens.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποσο γιουσουφακι μπορει να εισαι εσυ συναδελφε ??? που νομιζεις οτι θα πληρωθεις οσους μηνες θα δουλεψεις σε ενα κλειστο και μειωμενο προυπολογισμο!!Αι σιχτιρ...με τον ραγιαδισμο σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΙΓΑ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΜΗ ΣΚΙΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πρώτο σχόλιο να υποθέσω ότι είναι ή από κάποιον έντονα συριζαίο ή από κάποιον που έχει φασονάδικο και απειλείται η δουλειά του με έντονη μείωση ή δεν του περισσεύει καθόλου λογική και πιστεύει ότι θα πληρωθούμε οι εργαστηριακοί χωρίς τεράστιες περικοπές, οδηγώντας μας σε μεγάλες ζημιές.Μικροβιολόγος από Αθήνα Ε.Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή