Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Τροπολογία Ξανθού: Ενιαίο μητρώο στο υπουργείο για πρόσληψη επικουρικών με “μπλοκάκι”

Οι προσλήψεις θα πραγματοποιούνται με βάση ένα ενιαίο μητρώο, το οποίο θα τηρείται στο υπουργείο Υγείας.


ΙΑΤRONET

Αλλάζει το καθεστώς πρόσληψης επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία και τις δομές απεξάρτησης.

Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός (παρατίθεται πιο κάτω), η διαδικασία γίνεται μέσω ενιαίου μητρώου, το οποίο θα τηρείται στο υπουργείο Υγείας.

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, καταργείται το άρθρο 125 του νόμου 4316/2014, καθώς κρίθηκε ότι ο έλεγχος των προσλήψεων προσωπικού με καθεστώς έκδοσης δελτίου παροχής υπηρεσιών πρέπει να γίνεται κεντρικά και έπειτα από στοιχειοθετημένο αίτημα του φορέα που ζητεί κάλυψη της θέσης.

Μέχρι σήμερα, τη σχετική διαδικασία μπορούσε να δρομολογήσει η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ).

Αφορά νοσοκομεία του ΕΣΥ, Κέντρα Υγείας νησιωτικών και ορεινών περιοχών και τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), για την κάλυψη αναγκών τους σε προσωπικό.

Οι θέσεις αφορούν ψυχιάτρους, παθολόγους, γενικούς γιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές.

Το εν λόγω προσωπικό διατίθεται για την κάλυψη άμεσων και επιτακτικών αναγκών που προκύπτουν, όπως η στελέχωση μονάδων εντατικής θεραπείας και αυξημένης φροντίδας, εξειδικευμένο προσωπικό στις φυλακές ή στις μονάδες απεξάρτησης τοξικομανών.
Προκήρυξη

Στο μεταξύ, με απόφαση του κ. Ξανθού, δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της προκήρυξης για τις θέσεις 392 γιατρών, οι οποίοι θα στελεχώσουν δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Οι θέσεις παρατίθενται αναλυτικά πιο κάτω.

Δ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

2 σχόλια:

  1. Προοδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι καταδικασμένες πρακτικές παροχής υπηρεσιών στο δημόσιο με μπλοκάκι, επί σκηνής. Άσε που θα κόβουν την απόδειξη οι γιατροί αλλά λεφτά δεν θα βλέπουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο ειναι το τελος για πολλες κλινικες του ΕΣΥ της επαρχιας κυριως ,που το προγραμμα εφημεριων βγαινει με τους Ιατρους με μπλοκακι.Και μιλαμε για σοβαρες κλινικες οπου οι εναπομειναντες Ιατροι για να αποφυγουν την φυσικη τους εξοντωση απο τις πολλαπλες (απληρωτες )εφημεριες, βρισκουν συναδελφους κατα κανονα παλαιους φιλους ειδικευομενους να βοηθησουν αφου τους παρακαλεσουν.Αλλα αυτα για να ξερει κανεις πρεπει να εχει πολλες εφημεριες στην πλατη του και να μην ειναι εκτος τοπου και χρονου οπως ο Υπουργος μικροβιολογος που ειναι μια ζωη συνδικαλιστης και αραχτος.Ας καταφερνε να διορισει εστω και ενα Ιατρο πρωτα και μετα ας καταργουσε το μπλοκακι που δινει λυσεις στην επαρχια. Αλλα ειπαμε οι ανθρωποι ειναι αλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή