Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Έκκληση για γιατρούς κάνει η Κάλυμνος



Επιστολή στον Υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στην Κάλυμνο. 


Σύμφωνα με έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου που έφτασε στο γραφείο του προέδρου της (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) Παναγιώτη Ψυχάρη, η σημερινή κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του νησιού είναι τραγική. Συγκεκριμένα σ ένα νησί 16.000 κατοίκων, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 2 γιατροί στο ΕΟΠΥΥ και ήδη ο 1 είναι στους Λειψούς.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλύμνου, Γεράσιμος Αποστολάτος, στην Κάλυμνο υπηρετούσαν 8 γιατροί στο πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, και σύμφωνα με το νόμο που ψήφισε ο πρώην Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, τώρα έχει μόνο 2.

Επειδή υπάρχουν πολλά προβλήματα λόγω της γεωγραφικής θέσης τους νησιού, καθώς είναι απέναντι από τις Μικρασιατικές Ακτές, με την αθρόα είσοδο μεταναστών και την οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει πολύ την Κάλυμνο υπάρχει ανάγκη για περισσότερους γιατρούς. 

Ο Σύλλογος παρακαλεί τον Υπουργό υγείας να μεριμνήσει για την επαναπρόσληψη των απολυθέντων γιατρών για ένα μεταβατικό στάδιο με σχέση εργασίας πλήρους αλλά όχι αποκλειστικής απασχόλησης. Αυτό όπως σημειώνουν θα λύσει το πρόβλημα άμεσα.

Ανθή Αγγελοπούλου

2 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΓΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ (13.000 ΚΑΤΟΙΚΟΙ)???ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΒΟΛΕΨΗ,ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΜΑ.ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΑ ΘΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
    ΥΓ: ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ,ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙ ΘΑΡΡΑΛΕΟΙ ΘΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΛΗΡΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.ΠΑΛΗΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή