Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Συγνώμη απαιτούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από τον Δημήτρη Κοντό



HEALTH VIEW.GR

«Να ζητήσει επίσημα συγνώμη από τους χιλιάδες γιατρούς της χώρας που στηρίζουν το χρεοκοπημένο οργανισμό που διοικεί και να προχωρήσει σε ουσιαστικές παρεμβάσεις έστω και στις τελευταίες μέρες της θητείας του», ζητούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από τον διοικητή του Οργανισμού Δ. Κοντό. Σε αντίθετη περίπτωση -προειδοποιούν- «θα απαντήσουμε με άμεσες και δυναμικές κινητοποιήσεις». 

Αφορμή για την αντίδρασή τους, η πρόσφατη επιστολή του προέδρου του ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους ιατρούς ότι δεν εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους. Η Ένωση Γιατρών ΕΟΠΥΥ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν θα χρεωθούμε την πλήρη ανικανότητα του Οργανισμού σας να διασυνδέσει σε πραγματικό χρόνο τα δύο ηλεκτρονικά συστήματα (e-dapy, e-syntsgigrafisi) φορτώνοντας στους ιατρούς, άχρηστες και ανούσιες γραφειοκρατικές διαδικασίες που στερούν πολύτιμο χρόνο από τον ασφαλισμένο». 

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, «η ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ είναι υπέρ του ελέγχου και της διαφάνειας αλλά δεν ανέχεται δημιουργία εντυπώσεων λίγες μέρες πριν την λήξη των συμβάσεων». Παράλληλα, καλεί τον κ. Κοντό να ....θυμηθεί τα δισεκατομμύρια ευρώ που χρωστά ο ΕΟΠΥΥ στον ιδιωτικό τομέα της υγείας και «ότι ο ΕΟΠΥΥ υπάρχει ακόμη ακριβώς επειδή επί σειρά ετών έχει ατόκως χρηματοδοτηθεί από τους ιατρούς καθώς και από τους λοιπούς παρόχους υγείας». 

Και θυμίζει η Ένωση « κ. Κοντό, που φωνασκεί χωρίς αποτέλεσμα, ότι καμία καταγγελία δεν έχει αποδειχθεί και ακόμη και στις περιπτώσεις που διέκοψε συμβάσεις, λόγω τάχα υτπερσυνταγογράφησης, έχουν ΟΛΕΣ καταπέσει στα Ελληνικά δικαστήριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου