Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Στα μαχαίρια στο ΣΥΡΙΖΑ για τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ! Όλο το παρασκήνιο

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Πυρ και μανία είναι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και τις πολιτικές που προτίθεται να ακολουθήσει με τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ.


Πληροφορίες του HealthReport.gr σημειώνουν πως ενώ προεκλογικά υπήρχε ξεκάθαρα η θέση πως θα επαναπροσληφθούν όλοι, πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ που απομακρύνθηκαν δια χειρός Άδωνι Γεωργιάδη και ανήκουν στις αριστερές πλατφόρμες του ΣΥΡΙΖΑ, περιμένουν να επαναπροσληφθούν όλοι οι γιατροί ανεξάρτητα ποιος έκλεισε και ποιος όχι το ιατρείο του όπως προέβλεπε ο νόμος.

Συνεπικουρούμενοι και από άλλα στελέχη της Κουμουνδούρου, πιέζουν την κυβέρνηση- αναφέρουν οι καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr – να τηρήσει τα όσα είχε προεκλογικά υποσχεθεί.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως είναι θέμα δικαίωσης για όλους όσοι έπεσαν θύματα των μνημονιακών πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης και θα πρέπει να επιστρέψουν στο δημόσιο σύστημα με ισότιμες συνθήκες με τους γιατρούς των νοσοκομείων.

Να σημειωθεί πως στην οδό Αριστοτέλους στο υπουργείο Υγείας υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για το πώς πρέπει να αντιμετωπισθεί το θέμα.

Όμως και στις προσπάθειες που έγιναν να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα με την επαναφορά όλου του ιατρικού προσωπικού υπήρχαν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις από τις υπηρεσίες, λένε πηγές στο HealthReport.gr.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι προβληματισμένη για το πώς θα επιλύσει το ζήτημα δεδομένου πως σήμερα το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) είναι πλήρως διαλυμένο και δύσκολα θα …ορθοποδήσει εάν δεν εφαρμοσθεί ένα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο.

8 σχόλια:

  1. Και να τους πάρουν (όσους πάνε) τσάμπα θα δουλεύουν. Δεν θα τους πληρώνουν και δεν θα επιβαρύνουν τον ΕΟΠΥΥ. Αλλά ίσως κάτι βγάλουν. Έχουν την τεχνογνωσία. Αν πιάνει βέβαια κι αυτή στις νέες συνθήκες, που δημιουργήθηκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τους "απολυμενους"γιατρους του τ.ΙΚΑ θα λυθει? Απο υλικα που ειναι αδεια τα ΠΕΔΥ? Θαρθουν οι "σωτηρες" και ολα θα διορθωθουν?Ελεοσ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ,ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ,ΣΧΕΔΙΑ,ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ...ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ???ΑΣΑΦΕΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ,ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Ιατροί του πρώην ΙΚΑ πρέπει να επιστρέψουν άμεσα και όλοι.Άλλωστε αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ορθοποδήσει η πρωτοβάθμια υγεία.
    Αυτοί κράτησαν στην ζωή την απόλυτο πλειοψηφία των ασφαλισμένων σε όλες τις εποχές.
    Αυτοί στήριξαν και επιβίωσε το ΙΚΑ και το ΕΟΠΥΥ.
    Μόνο αυτοί έχουν την πείρα, τη θέληση και τη δυνατότητα να αναστήσουν το ΕΟΠΥΥ και το ΠΕΔΥ.
    Όλα τα άλλα είναι αστεία και λέγονται απο ανόητους άνεργους ή υποσυντηρούμενους Υγειονομικούς με δημοσιουπαλληλική νοοτροπία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΙΚΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΕΙΟ.ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΔΙΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ,ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΜΕΣΟ???

      Διαγραφή
    2. Τώρα μεταξύ μας...σοβαρολογείς????

      Διαγραφή
  5. Ενώ οι Ιατροί του τέως ΙΚΑ που δούλευαν 4 ωρο, τσέπωναν το 1300άρι, και βούταγαν μέχρι τον αγκώνα το χέρι τους στην καρδάρα με το μέλι (εταιρίες,ταξιδάκια,μίζες από διαγνωστικά...) δεν είχαν δημοσιουπαλληλική νοοτροπία...ήταν ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ...Αυτοί βούλιαξαν την χώρα (κυρίως).Από όλες τις ...φάρες, οι ΙΚΑτζήδες φάγανε τα περισσότερα.Καμία άλλη συντεχνία δεν διαμαρτύρεται τόσο έντονα σε περίοδο καταστροφής της χώρας όσο οι ΙΚΑτζήδες που χάσανε την κότα με τα χρυσά αυγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είμαστε συνδικαλιστές του Σύριζα αλλά ανήκουμε στο 36% που τον ψήφισε και τον ανέδειξε κυβέρνηση της χώρας. Κλείσαμε τα ιατρεία μας, μπήκαμε στο ΠΕΔΥ ως ιατροί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας επί 7 ωρο και αμειβόμαστε το ίδιο με τους συναδέλφους μας που έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα ( οι οποίοι δουλεύουν επί 5 ωρο και λειτουργούν ακόμα τα ιδιωτικά τους ιατρεία). Πιστεύαμε στο πρόγραμμα του Σύριζα σχετικά με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των ιατρών μέσα στα πλαίσια του ΠΕΔΥ. Δυστυχώς ως τώρα διαψευδόμαστε. Ελπίζουμε και ευχόμαστε τελικά το υπουργείο υγείας να λάβει όλα αυτά υπόψιν του και να μην προδώσει τις αρχές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή