Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ιατρικός Σύλλογος Πατρών κατά ΕΟΠΥΥ: Η λειτουργία του Οργανισμού είναι αναξιοπρεπής για γιατρούς και ασφαλισμένους!

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος
HEALTH REPORT

Κατά του συστήματος των 200 επισκέψεων τις πρώτες ημέρες του μήνα, που είναι υποχρεωμένοι να παράσχουν στους ασφαλισμένους οι συμβεβλημένοι γιατροί, τάσσεται ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών (ΙΣΠ).

Ο ΙΣΠ σε ανοικτή του επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ εξηγεί μεταξύ άλλων: «Ο σεβασμός της αξιοπρέπειας του ασφαλισμένου δεν επιτρέπει σε κανένα δημόσιο σύστημα υγείας του κόσμου να επιβάλλει τον υποχρεωτικό «συνωστισμό» των ασφαλισμένων τις πρώτες ημέρες του μήνα και να μην υπολογίζει την ταλαιπωρία τους και την αγωνία τους να προλάβουν να ενταχθούν στα πρώτα 200 ραντεβού».

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου υπογραμμίζει πως: «Είναι ανεπίτρεπτο από τον Οργανισμό να απαιτεί από τους συμβεβλημένους ιατρούς να λειτουργούν τις πρώτες ημέρες του μήνα, υπό το πιεστικό καθεστώς άσκησης ιατρικού έργου σε χρόνους επίσκεψης ελάχιστης διάρκειας, εκτός των όποιων κανόνων άσκησης ιατρικής».


Η Πρόεδρος του ΙΣΠατρών Άννα Μαστοράκου

Και είναι ένα φαινόμενο που στηλιτεύουν οι περισσότεροι γιατροί καθώς είναι αναγκασμένοι να βλέπουν άρον άρον τους ασθενείς που έχουν την αγωνία να μη χάσουν τη δωρεάν επίσκεψη και σπεύδουν τις πρώτες ημέρες του μήνα να εξετασθούν.

«Το επιβαλλόμενο καθεστώς εισαγάγει ουσιαστική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, καθώς λόγω του μικρού χρόνου ανά εξέταση, μετατρέπει την ιατρική επίσκεψη σε απλή διαδικασία συνταγογράφησης, κάτι που είναι αδιανόητο από κάθε άποψη. Επίσης δεν προβλέπει κάλυψη εκτάκτων περιστατικών κατά τη διάρκεια του μήνα» αναφέρει η κ.Μαστοράκου.

Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ με επιστολή του πρόσφατα στους συμβεβλημένους γιατρούς είχε επισημάνει πως οι γιατροί θα πρέπει να δηλώνουν όλες τις επισκέψεις τους στο ηλεκτρονικό σύστημα για να γνωρίζουν οι ασθενείς όταν υπάρχουν ελεύθερες δωρεάν εξετάσεις, διαφορετικά κινδυνεύουν να αποκλεισθούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Επί της γραφειοκρατικής διαδικασίας η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρώνεπισημαίνει: «Η αδυναμία του Οργανισμού να διασυνδέσει σε πραγματικό χρόνο τα δύο ηλεκτρονικά συστήματα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (e-syntagografisi και e-dapy) δεν μπορεί να χρεωθεί στους συμβεβλημένους ιατρούς. Όλες οι επισκέψεις καταχωρούνται στο e-syntagografisi και υποβάλλονται στον Οργανισμό με τις νόμιμες διαδικασίες υπογραφής του ιατρού και του ασφαλισμένου, μετά από ταυτοποίησή του ΑΜΚΑ και του ΑΜΑ και τον έλεγχο ασφαλιστικής ικανότητας.

Ο πολύτιμος ιατρικός χρόνος συμπιέζεται από άχρηστες και ανούσιες γραφειοκρατικές διαδικασίες διπλοεγγραφής των ραντεβού και στα δύο συστήματα, που πολλές φορές δυσχεραίνεται περισσότερο από το ότι πολλοί ασθενείς δεν έχουν διαθέσιμο το ΑΜΚΑ και το ΑΜΑ τους κατά το κλείσιμο του τηλεφωνικού ραντεβού».

8 σχόλια:

  1. ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ.
    ΑΠΕΡΓΙΑ 1 ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΥΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ , ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ , ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΆΝΕ.. ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑ ΒΟΥΛΙΆΞΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ

      Διαγραφή
    2. ΟΤΑΝ ΤΟ 80% ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΟΠΥΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΟΝΟ ΙΔΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ.
      ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ.... ΕΚΤΟΣ ΕΛΆΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΈΣΕΩΝ

      Διαγραφή
  2. μαζί σου φίλε μου αλλά δυστυχώς είμαστε λίγοι οι λογικοί στον τομέα μας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!ΜΕΣΑ.ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι λετε....και να δυσαρεστησουμε τα χρόνια πελατακια? και αν πανε αλλού?
    Γι αυτό λοιπον δεν γινεται ποτε τίποτα.ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΚΙΟΤΕΥΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛΑΤΕ ΤΩΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΚΛΠ.?ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ.ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΙ ΑΣ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ.ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ PRESTIGE ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ. ΨΩΜΙ,ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ I-PHONEE 6.

    ΑπάντησηΔιαγραφή