Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Αλλαγές στη λειτουργία των φαρμακείων προανήγγειλε ο Κουρουπλής



Αλλαγές στο ωράριο και στο καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων προανήγγειλε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, στέλνοντας παράλληλα ένα ακόμη ξεκάθαρο μήνυμα στις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες.

«Η δημιουργία αλυσίδων φαρμακείων δεν απαντά στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας. ...Δεν θα γυρίσουμε στο παλιό καθεστώς του ωραρίου λειτουργίας. Αλλά αυτό το χάος, το ανεξέλεγκτο χάος, το οποίο επικρατεί σήμερα, νομίζω δεν εξυπηρετεί κανέναν», τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, στην Αυγή της Κυριακής, σημειώνοντας πως θα αντιμετωπίσει το θέμα του φορολογικού παραδείσου για τις πολυεθνικές φραμακοβιομηχανίες.

«Τα τελευταία δέκα χρόνια οι πολυεθνικές του φαρμάκου έκαναν πάρτι στη χώρα μας! Τώρα καλούνται να βάλουν πλάτη», ανέφερε.

Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής καλεί τους υγειονομικούς που έχουν προαναγγείλει κινητοποιήσεις να «δώσουν λίγο χρόνο στην κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν τα τρέχοντα προβλήματα και να αναταχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας».

Καταλήγοντας, δε, αφού τονίζει πως «οι διαμαρτυρίες έχουν αλήθεια μέσα τους», συμπληρώνει ωστόσο πως «η ηγεσία του υπουργείου είναι στην ίδια όχθη με τους εργαζόμενους».

Πηγή: Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου