Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Πότε συνεδριάζει η νέα Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων

Γράφει: Βασιλική Αγγουρίδη - VIRUS.COM.GR

Αναρτήθηκε, στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ, επικαιροποιημένη πρόταση ανατιμολόγησης φαρμακευτικών προϊόντων, ενόψει και της πρώτης επίσημης συνεδρίασης της νέας επιτροπής τιμών φαρμάκων.

Κλείστηκε για το τέλος της εβδομάδας, το ραντεβού για την πρώτη συνάντηση των μελών της νέας Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της Δευτέρας (εδώ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, η συνάντηση ορίστηκε για την Παρασκευή το μεσημέρι, χωρίς, όμως, να διευκρινίζεται ακριβώς στην πρόσκληση η ατζέντα της συζήτησης. Επισήμως, πρόκειται περισσότερο για συνάντηση γνωριμίας.

Σύμφωνα με κύκλους του ΕΟΦ, η πρώτη συνάντηση θα θέσει κυρίως το modus operandi της επιτροπής. Θα διερευνηθούν εκκρεμότητες, όγκο ενστάσεων , διερευνητική

Πρέπει άμεσα να γίνουν κάποιες κινήσεις

Και η ηγεσία σε αυτή την κατευθνση κινειται

Και εμείς θα καάνουμε αυρό που πρέπει να κάνουμε

Πάντως, σήμερα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ η τελική πρόταση για την «Ανατιμολόγηση Φαρμακευτικών προϊόντων Ιανουαρίου 2015», ενόψει και της συνδεδρίασης της Παρασκευής (επισυνάπτεται).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για «επικαιροποιημένο πίνακα τελικώς προτεινομένων τιμών, ως προς την αποκατάσταση σφαλμάτων που οφείλονταν σε τεχνικό πρόβλημα, αλλαγές ονομασίας προϊόντων και επωνυμιών ΚΑΚ και αλλαγές τιμών προϊόντων λόγω μετακίνησής τους από τον "θετικό" στον "αρνητικό" κατάλογο και αντιστρόφως», αναφέρει η ανάρτηση του ΕΟΦ.

Παράγοντες της αγορας εκτιμούν ότι με το νέο δελτίο τιμών η εξοικονόμηση είναι της τάξεως του 1,5% με 2% που αντιστοιχεί σε περίπου 3 εκατ. ευρώ το μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου