Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΘ



Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιο Εξαδάκτυλο και τον Πρόεδρο του Πειθαρχικού του Ι.Σ.Θ κ. Δημήτριο Τσάμη.

Στη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά στην υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και στις επιλεκτικές πληρωμές του ΕΟΠΥΥ σε βάρος των εργαστηρίων της Θεσσαλονίκης καθώς και στην αναγκαιότητα και τις προοπτικές ίδρυσης παιδιατρικού νοσοκομείου στην πόλη.

Συζητήθηκε η κατάσταση στο χώρο της υγείας, τα προβλήματα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στα θέματα της καθυστερημένης πληρωμής των εφημεριών στο ΕΣΥ, της υπεραπασχόλησης ειδικών και ειδικευομένων και στην έλλειψη ιατρών και υλικών.

Η κ. Υφυπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση των εργαστηρίων και των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ με ειδική αναφορά στις καθυστερήσεις των πληρωμών και στον αποκλεισμό από την δυνατότητα σύμβασης όλων των νέων συναδέλφων.

Τέλος η κ. Υφυπουργός πρότεινε να υπάρξει αμοιβαία συνεργασία Υ.ΜΑ.Θ-Ι.Σ.Θ για την προώθηση προς επίλυση των θεμάτων της Θεσσαλονίκης, πρόταση που υλοποιούμε άμεσα. 

Ι.Σ.Θ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου