Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΙΣΑ: Στο Πειθαρχικό οι γιατροί που εκβιάζουν ειδικευόμενους συναδέλφους τους



Με πειθαρχικές ποινές προειδοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τους γιατρούς, «όσο υψηλόβαθμοι κι αν είναι», οι οποίοι πρωταγωνιστούν σε περιστατικά απειλών και εκβιασμών κατά ειδικευόμενων συναδέλφων τους σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ ενημερώθηκε για σειρά τέτοιων περιστατικών σε νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής αρμοδιότητάς του. Στη σημερινή του συνεδρίαση (6 Μαίου 2015) αποφάσισε ομόφωνα και «απευθύνει σοβαρή προειδοποίηση ότι τέτοιες πρακτικές εφόσον γνωστοποιηθούν στο Δ.Σ τεκμηριωμένα θα οδηγούν τους συναδέλφους όσο υψηλόβαθμοι και αν είναι στο Πειθαρχικό Συμβούλιο».

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, όπως παγίως πράττει για κάθε κατηγορία συναδέλφων, και έπραξε στο παρελθόν σε άλλες αντίστοιχες περιστάσεις, θα σταθεί στο πλευρό των ιατρών που με αυταπάρνηση παρέχουν τις υπηρεσίες τους άοκνα στη δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα» σημειώνει ο ΙΣΑ.

Υπενθυμίζεται ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και επισχέσεις το τελευταίο διάστημα, διεκδικώντας απλήρωτες εφημερίες μηνών.

Ο ΙΣΑ «απαιτεί το σεβασμό των νομίμων δικαιωμάτων τους και μια συγγνώμη για το γεγονός ότι παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς να αμείβονται. Δεν μπορεί να εκβιάζονται από κάποιους που θεωρούν ότι μπορούν να υπερβούν το νόμο».

Στο πλευρό των ειδικευόμενων βρίσκεται και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΕΙΝΑΠ), η οποία την Τρίτη 5 Μαΐου, εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στις κινητοποιήσεις που αποφασίζουν οι συνελεύσεις υγειονομικών των νοσοκομείων, για τις απλήρωτες εφημερίες και την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ εξαιτίας της υποστελέχωσης και της έλλειψης πόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου