Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Δυσαρεστημένοι οι φαρμακοποιοί με τον υπουργό Υγείας



ΗΕΑLTH VIEW.GR

Δυσαρεστημένοι και προβληματισμένοι είναι οι φαρμακοποιοί με τον υπουργός Υγείας επειδή συνομιλεί με τους «διευρυμένους» συναδέλφους τους! Μάλιστα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κ. Λουράντος απέστειλε σχετική επιστολή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. 

«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε πως πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την πρόεδρο του νεοσύστατου «σωματείου - ινστιτούτου» φαρμακοποιών, το οποίο σημειωτέον σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας αριθμεί επισήμως 37 μέλη» τονίζει στην επιστολή και σπεύδει να διευκρινίσει: 


«Προφανώς είναι αναφαίρετο δικαίωμα της πολιτικής ηγεσίας να συνομιλεί με όποιον θεωρεί η ίδια σκόπιμο, ωστόσο μας προκαλεί έντονο προβληματισμό ως προς την υποβάθμιση του ρόλου θεσμικού οργάνου όπως ο ΠΦΣ, όταν η συγκεκριμένη υποομάδα βγάζει ανακοίνωση για συνάντηση με τον υπουργό υγείας και μάλιστα επισήμως γράφει εξ ονόματός του ότι « Ο Υπουργός θα συνεχίσει τις συζητήσεις με όλους τους φορείς προκειμένου να εξετάσει λεπτομερώς τα σχετικά θέματα και να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση». 

Ο κ. Λουράντος υπογραμμίζει ότι «οι εν λόγω φαρμακοποιοί εκπροσωπούνται για τα θεσμικά αιτήματά τους από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής στον οποίο εντάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του «ινστιτούτου»». Και καταλήγει: Ευελπιστούμε ότι δεν είναι στις προθέσεις αυτής της Κυβέρνησης η αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού ρόλου των συλλόγων. 

Καλεί μάλιστα τον υπουργό Υγείας να ...διαψεύσει δημοσίευμα εφημερίδας όπου αναφέρει πρόταση του υπουργείου υγείας ως μέση λύση, την λειτουργία των φαρμακείων και τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης αλλά και το Σάββατο.

1 σχόλιο: