Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Παράνομες μετακινήσεις γιατρών απο διοικητές ΥΠΕ

LIFE2DAY.GR. Για παράνομες και αυθαίρετες μετακινήσεις των επικουρικών ιατρών του ΠΕΔΥ καταγγέλλουν οι γιατροί τους διοικητές των ΥΠΕ αφού από την 2η ΥΠΕ δόθηκε εντολή μετακίνησης ιατρού από την ΜΥ Πειραιά στη Νάξο. 

Σε εξώδικη διαμαρτυρία προχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για τις αυθαίρετες –όπως υποστηρίζει- μετακινήσεις των επικουρικών ιατρών του ΠΕΔΥ. 

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε αποφάσισε ομόφωνα την αποστολή εξώδικου μέσα από το οποίο καταγγέλλει την απαράδεκτη πρακτική των διοικητών των ΥΠΕ να μετακινούν αυθαίρετα επικουρικούς γιατρούς του ΠΕΔΥ. 

Οι αποδέκτες αυτής της κίνησης δια της νομικής οδού είναι οι Διοικητές της 1ης και της 2ης ΥΠΕ, οι οποίοι σύμφωνα με τον ΙΣΑ αποφάσισαν μονομερώς και αιφνιδιαστικά τη μετακίνηση επικουρικών ιατρών του ΠΕΔΥ για την κάλυψη εφημεριών και άλλων αναγκών σε ΚΥ, χωρίς την προηγούμενη δική τους συναίνεση και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί καν ενημέρωσή τους.


Όπως αναφέρεται στην εξώδικη διαμαρτυρία «πρόκειται για μια απαξιωτική προς το ιατρικό σώμα υιοθετηθείσα πρακτική των Διοικητών των ΥΠΕ να αποφασίζουν μονομερώς και αιφνιδιαστικά τέτοιες μετακινήσεις. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη 2η ΥΠΕ δόθηκε εντολή μετακίνησης ιατρού από την ΜΥ Πειραιά στη Νάξο». Επιπλέον, ο ιατρικός σύλλογος πέρα από το ηθικό ζήτημα θέτει και το νομικό αφού όπως τονίζει μία τέταοια απόφαση παραβιάζει σαφώς τους όρους της σύμβασης των εν λόγω ιατρών, υπερβαίνοντας κατά πολύ την κατά εβδομάδα εργασία 35 ωρών. 

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι παραπάνω αποφάσεις είναι μη νόμιμες και καταχρηστικές αφού στη σύμβαση καθορίζεται σαφώς ο τόπος παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Παράλληλα, στο εξώδικο ο ΙΣΑ υπογραμμίζει ότι οι ενέργειες αυτές αποδυναμώνουν περαιτέρω από ιατρικό δυναμικό την ΠΦΥ «αφού έχουμε ήδη παραιτήσεις υπηρετούντων ιατρών στο ΠΕΔΥ λόγω εντολής μετακίνησης». 

Στο πλαίσιο αυτό ο ΙΣΑ καλεί τους διοικητές των ΥΠΕ να ανακαλέσουν άμεσα κάθε απόφασή τους περί μετακίνησης ιατρών του ΠΕΔΥ, που έγινε χωρίς να έχει ζητηθεί ρητά η συναίνεση του ιατρού και να προχωρήσουν στην κάλυψη των αναγκών μόνο σε εθελοντική βάση.

2 σχόλια:

  1. Καλοκαιράκι γαρ! Στην Πάρο και στη Νάξο τον αέρα μου ν΄ αλλάξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κακοδαιμονία των γιατρών στην Ελλάδα έγκειται στο γεγονός ότι δεν είναι ενωμένοι απέναντι στην εκάστοτε κυβέρνηση.Δείτε ένστολους,εφοριακούς,κτλ.Για παράδειγμα,τέρμα στις απεργίες με προσωπικό ασφαλείας.Στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες.Κλειστά όλα.Και όταν ο κόσμος δεν θα έχει να πάει πουθενά για την υγεία του και κατέβει στο δρόμο,τότε να δεις για πότε η όποια κυβέρνηση αφήσει το αλαζονικό/αυταρχικό υφακι.Όλα τα άλλα είναι κουβέντες καφενείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή