Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Αυξάνονται οι καρκινοπαθείς, μειώνεται το προσωπικό και η χρηματοδότηση του Θεαγενείου



Με προσωπικό μειωμένο κατά 240 άτομα και με κλειστές 28 κλίνες, από τις 350 που διέθετε, λειτουργεί το Θεαγένειο, τη στιγμή που ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται, κατήγγειλε η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Αθηνά Γραμματικοπούλου, μιλώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Παράλληλα, επισήμανε ότι, λόγω του μειωμένου κατά 22% προϋπολογισμού του νοσοκομείου, μειώθηκε και ο προϋπολογισμός του φαρμακείου του, κατά τέσσερα εκατομμύρια, με συνέπεια να προμηθεύονται οι ασθενείς τα αντικαρκινικά φάρμακα από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ. Ανέφερε ακόμη ότι από τα 10 εκατομμύρια που θα έπαιρνε το νοσοκομείο από τον προϋπολογισμό, πήρε μόνο ένα εκατομμύριο, με συνέπεια να αντιμετωπίζει προβλήματα στις πληρωμές και τη λειτουργία του.

«Στο κομμάτι της πρόληψης, που είναι ένα παράρτημα του Θεαγενείου, το ιατρείο μαστού, από τις πέντε ημέρες που λειτουργούσε το προηγούμενο διάστημα, τώρα λειτουργεί τρεις μέρες. Το γυναικολογικό συνεχίζει να λειτουργεί πέντε μέρες την εβδομάδα, αλλά θα λειτουργεί μόνο μέχρι τέλος του χρόνου, γιατί το καλύπτει μία επικουρική γιατρός, της οποίας η σύμβαση λήγει. Επίσης, στην πρόληψη λειτουργούσε και το γαστρεντερολογικό ιατρείο, του οποίου, όμως, με πρόσφατη ανακοίνωση, αναστέλλεται η λειτουργία μέχρι τον Οκτώβριο γιατί οι γιατροί της Γαστρεντερολογικής Κλινικής, λόγω φόρτου εργασίας, δεν μπορούσαν να καλύπτουν και τη Γαστρεντερολογική Κλινική και το Ενδοσκοπικό Εργαστήριο του νοσοκομείου. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν γίνουν προσλήψεις γιατρών, δεν θα ξαναλειτουργήσει», επισήμανε η κ. Γραμματικοπούλου.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ενώ έχει εξαγγελθεί ότι το PET CT θα εγκατασταθεί στο νοσοκομείο τον Αύγουστο, δεν υπάρχει ειδικός γιατρός για να το λειτουργήσει ούτε και έχει γίνει πρόσληψη.

«Η πρόληψη είναι ανύπαρκτη και με τον χαμό που έγινε στην πρωτοβάθμια φροντίδα, με τις δομές που κλείσανε το προηγούμενο διάστημα, ο κόσμος που δεν μπορεί να πληρώνει και αμελεί την υγεία του, έρχεται στον γιατρό, όταν έχει ήδη διαγνωστεί και είναι προχωρημένη η κατάσταση. Όλα αυτά μας δείχνουν ότι θα είναι πολύ δύσκολα το επόμενο διάστημα. Πρέπει άμεσα να δοθεί γενναία χρηματοδότηση στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων», πρόσθεσε η κ. Γραμματικοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου