Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΠΕΔΥ: Η πρώτη ρωγμή στο υπ.Υγείας! Οι διαφωνίες και οι κόντρες για τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου (HealthReport.gr)

Μια παρασκηνιακή κόντρα για το μέλλον των γιατρών του πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ είναι σε εξέλιξη εδώ και εβδομάδες στο υπουργείο Υγείας. Υπουργός και αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχουν εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως οι νέες εργασιακές σχέσεις των γιατρών του πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ που απομακρύνθηκαν από τον Άδωνι Γεωργιάδη, αποτελούν το μεγάλο αγκάθι στις σχέσεις Κουρουμπλή Ξανθού.
Από τη μία ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής συζητά το θέμα να επιστρέψουν όλοι οι γιατροί έχοντας μάλιστα μια περίοδο χάριτος κατά την οποία θα μπορούν να διατηρήσουν και τα ιδιωτικά τους ιατρεία.


Από την άλλη όμως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, επιθυμεί να δημιουργήσει ένα σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το οποίο θα στηρίζεται σε γενικούς γιατρούς και παθολόγους οι οποίοι και θα κατευθύνουν από κει και πέρα τους ασθενείς είτε σε εξειδικευμένους γιατρούς είτε σε άλλες μονάδες υγείας.

Η πρόταση Ξανθού προκαλεί τριγμούς στους συνδικαλιστές γιατρούς του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι μάλιστα –λένε πηγές του HealthReport.gr– συγκρίνουν τα σχέδιά του με αυτά του Άδωνι Γεωργιάδη.

Προς ώρας πάντως λόγω και των διαπραγματεύσεων που είναι σε εξέλιξη με τους εταίρους, η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κεντρικά τουλάχιστον τις τελικές της αποφάσεις για το πώς θα χειριστεί το θέμα των γιατρών του πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ.

Να σημειωθεί πάντως πως αποτελεί μείζον θέμα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η αποκατάσταση των γιατρών του πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ δεδομένου πως υπήρχε η δέσμευση πως θα αποκατασταθούν οι εργασιακές σχέσεις του ιατρικού προσωπικού του ΠΕΔΥ. Σήμερα στο ΠΕΔΥ εργάζονται όσοι γιατροί είχαν επιλέξει να παραμείνουν μόνο στο δημόσιο σύστημα, κλείνοντας τα ιδιωτικά τους ιατρεία, αλλά και όσοι επέστρεψαν με δικαστικές αποφάσεις χωρίς να χρειαστεί να κλείσουν τα ιατρεία τους.

12 σχόλια:

  1. με τη σειρα συντροφια δικαιωστε πρωτα αυτους που κλεισαν τα ια τρεια τους και περιμενουν εδω και 5 μηνες τους νεους μισθους και μετα φροντιστε και τους αλλους με τις συμβασεις ++τα δεκαρικακια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκείνο που πρέπει να γίνει ,είναι αυτό που πιστεύουμε για σωστό ΠΕΔΥ.Τα περί αποκατάστασης και
    εξαργύρωσης ψήφων και υποστηρικτών και χειροκροτητών κλπ και υποσχέσεων και δεσμεύσεων είναι για να θυμόμαστε τα παλιά χάλια των μέχρι προ ολίγου κυβερνώντων και τα χάλια που έχουμε
    εξ'αυτών τώρα.
    Αρα να γίνει το ΠΕΔΥ όπως πρέπει επιτέλους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ πρεπει να αντιληφθούν πως το πολυετές πάρτυ στις πλάτες του Ελληνικού λαού τελέιωσε... Η αναξιοκρατία, η συγκάληψη σκανδάλων, το trafficking περιστατικών, τα εκατομμύρια μαύρα, ανήκουν στο παρελθόν. Έκαναν την επιλογή τους.. Άλλοι το ιατρείο τους και άλλοι την μονιμότητα και την σιγουριά του μισθού τους.... Τι ζητούν τώρα???Εξόφληση προεκλογικών επιταγών με το ΣΥΡΙΖΑ?? Έγιναν Αριστεροί ιδεολόγοι όλοι αυτοί που διορίστικαν μακρυά από κάθε έννοια αξιοκρατίας και δικαιοσύνης, δίχως απολύτως κανένα διαγωνισμό, από υπουργούς και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ??? Θα ήταν για γέλια, αν μέσα στην απόλυτη φτώχεια και ένδεια της χώρας, δεν αποτελούσε πρόκληση για τον λαό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το να βγάζουν γιατροί τέτοια εικόνα στην κοινωνία όπως οι γιατροί του πρήων ΙΚΑ είναι θλιβερό. Τη στιγμή που η ανεργία των νέων φτάνει το 60 %, η γενική το 30% και εκατοντάδες γιατροί αλλά και άλλοι επιστήμονες καταρτισμένοι με εξαιρετικές σπουδές εγκαταλείπουν τον τόπο ή δουλεύουν για 500 ευρώ, άτομα που δεν στερήθηκαν τίποτα και ποτέ και μπήκαν στο ΙΚΑ βυσματικά να έχουν τέτοιες εξωφρενικές απαιτήσεις ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΑΣ, είναι ντροπή. τίποτε άλλο δεν μπορεί να χαρακτηρίσει τέτοια αιτήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντροπη στους ιατρους που συνεχιζουν αυτο το διαλογο.Ειμαι ενας ιατρος του πρωην ικα και δεν νιωθω καθολου ετσι που αναφερετε,ουτε απατεωνας νοιωθω,ουτε θελω να επιστρεψω στο πρωην ικα.Θα διατηρησω το ιατρειο μου και θα παλεψω οπως οι περισσοτεροι συναδελφοι.Ειναι ντροπη για τον κλαδο μας να φερομαστε ετσι.Αλλωστε υπαρχουν και αλλοι διπλοθεσιτες εκτος απο εμας.Για αυτους κανενας λογος.Ας επικεντρωθουμε στα ουσιαστικα προβληματα του κλαδου μας και να παλεψομε γι αυτα με εντιμοτητα και λογικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΗΛΑΔΗ,ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ,ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.ΠΟΛΥ ΣΟ ΒΑΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ.

      Διαγραφή
  6. ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ!!!
    Πρέπει επιτέλους να επικρατήσει ισότητα και ισονομία μεταξύ όλων των γιατρών. Ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες για εργασία με τους ίδιους όρους και συνθήκες σε όλους. Δεν γίνεται να συνεχιστεί το ίδιο «βιολί» που ίσχυε τόσο χρόνια όπου άλλοι γιατροί ήταν και συνεχίζουν να είναι ή θέλουν να συνεχίσουν να είναι διπλοθεσίτες/τριπλοθεσίτες με πολλαπλούς διορισμούς και συμβάσεις και άλλοι ικανότατοι συνάδελφοι να δίνουν καθημερινά μάχη επιβίωσης με όρους που εντελώς και αδίκως ευνοούν κάποιους άλλους. Όλοι γνωρίζουν με ποιο τρόπο ευνοούσε το υπάρχον και παλαιότερο σύστημα κάποιους γιατρούς σε βάρος άλλων και αυτό επιτέλους πρέπει να σταματήσει.
    Δεν μπορούν, είναι άδικο και ανήθικο κάποιοι γιατροί να ζητούν να έχουν 2 και 3 διορισμούς και συμβάσεις με το δημόσιο σύστημα υγείας την ίδια στιγμή που από το έτος 2011 και μετά οι ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ δεν μπορούν να έχουν, εάν το επιθυμούν, καθόλου και καμία σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για να μπορέσουν να στηρίξουν την ιατρική τους εργασία, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ηξερα οτι πολλοί "συνάδελφοι" γιατροί ήταν κομπλεξικοί με το θέμα του μη διορισμού τους στο πρώην ΙΚΑ, αλλά δεν περίμενα ποτε οτι θα είχαν τόσο μίσος για τους συναδέλφους τους!
    Αγαπητοί συνάδελφοι, εμείς οι πρώην Ικατζήδες και χωρίς ΙΚΑ μεσουρανούμε στον εργασιακό χώρο..
    Εσείς γιατί γαυγίζετε; Νομίζετε οτι έτσι θα αποκτήσετε πελατεία; Με αυτά τα κόμπλεξ και αυτό το μίσος;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παλι συζητηση για/με διπλοθεσιτες και τριπλοθεσιτες ιατρους. Αφηστε τους εκει που βρισκονται διοτι δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομυριο να γινουν τα πραγματα και οι συμβασεις οπως ηταν πριν την εξοδο τους απο τα ΙΚΑ-ΠΕΔΥ. Θα μπορεσουν καποιοι να επιστρεψουν αλλα με διαφορετικες συνθηκες απο το πριν. Τερμα οι παλιες συμβασεις οπως τις ξεραμε. Και σας μιλαω εκ των εσω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιες διαφορετικές συνθήκες; Μια είναι η συνθήκη : ΠΑΑ. Τα υπόλοιπα είναι μεσοβέζικες λύσεις. Τώρα μισθός ΠΑΑ Επιμελητή Ά =1600€ με 600 ασθενείς το μήνα. Οι ιδιώτες 1500€ με 200 ασθενείς το μήνα. .......Κάτι πρέπει να αλλάξει και σ'αυτό......Ας το λύσουν οι κυβερνώντες, που υποτίθεται είχαν έτοιμο πρόγραμμα για την υγεία -ΠΕΔΥ. .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΝΤΩΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΕΜΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΒΓΑΖΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ,ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ???.ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ,ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΙΚΑΤΖΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή