Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Οι ”νονοί” της Υγείας εκβιάζουν τους ειδικευόμενους

Οι ‘’ νονοί΄ στην Ελλάδα καλά κρατούν σε πολλούς χώρους και κυρίως στην Υγεία αφού για ακόμη μια φόρα βλέπει το φως της δημοσιότητας γεγονός , γιατροί να εκβιάζονται από άλλους υψηλόβαθμους γιατρούς ‘’ νταβατζήδες ’’ που εξυπηρετούν διαπλεκόμενα συμφέροντα. 

Οι ”νονοί” της Υγείας εκβιάζουν τους ειδικευόμενους

Της Νικολέτα Ντάμπου 

Οι ειδικευόμενοι ιατροί κατήγγειλαν, ότι δέχονται απειλές σε διάφορα νοσοκομεία λόγω της επίσχεσης εργασίας που πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες σε κάποια δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας , στην σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) μετά την ενημέρωση για σειρά περιστατικών απειλών και εκβιασμών κατά ειδικευόμενων ιατρών σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής αρμοδιότητάς του , αποφάσισε ομόφωνα και απευθύνει σοβαρή προειδοποίηση ότι τέτοιες πρακτικές εφόσον γνωστοποιηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο τεκμηριωμένα θα οδηγούν τους συναδέλφους όσο υψηλόβαθμοι και αν είναι στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), αναφέρει ότι ‘’ όπως παγίως πράττουμε για κάθε κατηγορία συναδέλφων, και έπραξε στο παρελθόν σε άλλες αντίστοιχες περιστάσεις, θα σταθεί στο πλευρό των ιατρών που με αυταπάρνηση παρέχουν τις υπηρεσίες τους άοκνα στη δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα. ‘’

 ‘’ Απαιτούμε σεβασμό των νομίμων δικαιωμάτων των γιατρών και μια συγγνώμη για το γεγονός ότι παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς να αμείβονται. Δεν μπορεί να εκβιάζονται από κάποιους που θεωρούν ότι μπορούν να υπερβούν το νόμο. Κάθε ιατρός θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν είναι μόνος του. ‘’ τονίζει ο ΙΣΑ. Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών Καταδικάζει κάθετα απερίφραστα και η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (ΕΙΝΑΠ ) τα περιστατικά απειλών και εκβιασμών κατά ειδικευόμενων ιατρών σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής Αθήνας τα οποία βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. 

Συγκεκριμένα , η ΕΙΝΑΠ τονίζει ότι ‘’ Καταδικάζουμε κάθετα και απερίφραστα κάθε φαινόμενο αυταρχισμού και τρομοκράτησης ενάντια σε αγωνιζόμενους νοσοκομειακούς γιατρούς και, ιδιαίτερα, ειδικευόμενους. Καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να πάρει άμεσα αποφασιστικά μέτρα για να συνετισθεί ο οποιοσδήποτε (διοικητής, διοικητικός παράγοντας, διευθυντής κ.λπ.) επιδεικνύει τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές αυταρχισμού. Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ομόφωνα διευκρινίζει πως όχι μόνο κανένα μέλος του από καμιά παράταξη δεν έχει συμμετοχή σε τέτοια φαινόμενα αλλά, αντίθετα, το ΔΣ σύσσωμο και ενιαίο συμπαραστέκεται πλήρως στους αγωνιζόμενους γιατρούς.’’ Δυστυχώς, δεν έχει δρομολογηθεί ούτε καν η έναρξη της διαδικασίας για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών από 01/01/15 και μετά,σημειώνει η ΕΙΝΑΠ . 

Επίσης τονίζουν ότι ‘’ πάλι δυστυχώς, δεν έχει ληφθεί κανένα συγκεκριμένο μέτρο για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων σε μόνιμο προσωπικό και χρηματοδότηση, για να αρχίσει η ανάσχεση της κατάρρευσης της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης και της υγειονομικής γενοκτονίας.’’ Ανακοινώνει το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ στηρίζει πλήρως τις κινητοποιήσεις που αποφασίζουν οι συνελεύσεις των νοσοκομείων. Ήδη οι συνελεύσεις πολλών νοσοκομείων έχουν αποφασίσει επισχέσεις εργασίας. Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καλεί όλους τους συναδέλφους να μπουν στον αγώνα. Υπενθυμίζει πως θεωρεί νόμιμο και αναφαίρετο το δικαίωμα όλων των νοσοκομειακών γιατρών (ειδικών και ειδικευομένων) στην επίσχεση εργασίας. Η ασφάλεια των ασθενών είναι πλήρης και αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας, και όχι των αγωνιζόμενων απλήρωτων γιατρών. Γνωστοποιεί η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών ότι την Παρασκευή 08 Μαΐου προκηρύσσει στάση εργασίας (10:00 – 15:00) και καλεί μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (10:30) και στο υπουργείο Υγείας (12:00) που έχουν αποφασίσει συνελεύσεις νοσοκομείων.

3 σχόλια:

  1. Αυτό το απαράδεκτο γεγονός,να εκβιάζονται οι ειδικευόμενοι, απο τους Διευθυντές και άλλους γιατρούς η μη, στα Νοσοκομεία είναι γιατί δεν υπάρχει κυλιόμενο σύστημα στη λήψη της ειδικότητας
    σε πολλά διαφορετικά Νοσοκομεία ωστε και πιο καλή θα ήταν η εκπαίδευση και δεν θα εξουσιάζονται απο ενα Διευθυντή που μπορεί να τύχει να είναι κακός χαρακτήρας και να τους εκδικηθεί μετά με ενα κακό συστατικό έγγραφο.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά για όσους ισχυρίζονται ότι οι καλοί γιατροί είναι μέσα στο ΕΣΥ και στο ελεύθερο επάγγελμα είναι τα τέρατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΙΔΙΩΤΕΥΣΟΥΝ,ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ,ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ.ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΩ :ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή