Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Κίνδυνος λουκέτου για 50 κλινικές αν δεν εξοφλήσει ο ΕΟΠΥΥ



Τον κίνδυνο να διακόψουν, μέσα στο καλοκαίρι, τη λειτουργία τους 50 κλινικές, αν συνεχιστεί για ακόμη ένα μήνα, η στάση πληρωμών τους από τον ΕΟΠΥΥ, επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών -σε επιστολή τους στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Όπως τονίζουν, αυτό θα οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, «παρότι ο κλάδος της υγείας είναι στα σχέδια στρατηγικής ανάπτυξης της Ευρώπης για το 2020, και περιλαμβάνεται στους κλάδους που μπορούν να συνεισφέρουν στην βιώσιμη και καινοτόμα ανάπτυξη».

Οι ιδιωτικές κλινικές καλούνται να λειτουργήσουν σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας, επισημαίνεται στην επιστολή, και περιγράφεται με δραματικούς τόνους η κατάσταση τους.

«Στα ταμεία μας δεν υπάρχει ούτε cents του ευρώ. Αδυνατούμε να είμαστε συνεπείς στις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, αδυνατούμε να είμαστε συνεπείς, όπως επί δεκαετίες ήμασταν, στις υποχρεώσεις μας προς τους εργαζόμενους μας», αναφέρεται επί λέξη.

Οι εκπρόσωποι των κλινικών υπολογίζουν τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ στα 600 εκατομμύρια ευρώ προς τις 170 ιδιωτικές κλινικές της χώρας και ζητούν μια πληρωμή άμεσα και μια δεύτερη στα τέλη Μαΐου 2015, διαφορετικά, όπως τονίζουν, θα καταρρεύσουν.

1 σχόλιο:

  1. Όταν εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ μια από τις πρώτες δηλώσεις του συμπαθέστατου κ. Λαφαζάνη ήταν: "Με το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θα σταματήσει η ροή δημοσίου χρήματος προς τον ιδιωτικό τομέα".
    Ιδού τ' αποτελέσματα. Οι σταλινικές κομουνιστοσυνιστώσες φέρνουν αποτελέσματα!! Μπορούν και καλύτερα, θα το δείτε στο άμεσο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή