Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Πάτρα : καταρρέουν οι εφημερίες σε ΠΠΝΠ- Άγιος Ανδρέας – Καραμανδάνειο και 409

ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ

Έρχεται τσουνάμι επίσχεσης εργασίας από ειδικευόμενους γιατρούς

Θέμα ακόμα και ωρών είναι δεκάδες ειδικευόμενοι γιατροί στα δημόσια νοσκομεία της Πάτρας, αλλά και του συνόλου της Δυτικής Ελλάδος να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας απαιτώντας την καταβολή δεδουλευμένων για εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα, με αποτέλεσμα να αντιμετώπισαν ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης,

Οι ειδικευόμενοι στα νοσοκομεία της Πάτρας έχουν προγραμματίσει για σήμερα συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν την πραγματοποίηση επίσχεσης εργασίας κρεμώντας την άσπρη μπλούζα.

ΠΠΝΠ, Άγιος Ανδρέας, Καραμανδάνειο, πρώην 409 , όλα τα κέντρα υγείας στην Αχαΐα καθώς και όλα τα Νοσοκομεία στο Νομό Ηλείας και στο νομό Αιτωλοακαρνανίας αναμένεται ακόμα ενδεχομένως και εντός της ημέρας να βρεθούν αντιμέτωπων με το φάντασμα της αδυναμία εκτέλεσης εφημεριών καθώς οι ειδικευόμενοι σε επωμίζονται μεγάλο μέρος αυτών.

Όπως καταγγέλλουν οι ειδικευόμενοι γιατροί «δεν υπάρχει ως τώρα καμία απολύτως συγκεκριμένη δέσμευση από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών από 1/1/15 και μετά, ούτε για τα οφειλόμενα του 2013». Τα ποσά που διεκδικούν οι ειδικευόμενοι είναι περίπου 500 ευρώ για τις εφημερίες τους κάθε μήνα, δηλαδή 2.000 ευρώ για το πρώτο τετράμηνο του έτους – ενώ ανάλογα με το νοσοκομείο υπάρχει και οφειλή για τις εφημερίες του 2013. Σημειωτέον ότι ο μηνιαίος μισθός του ειδικευόμενου γιατρού ανέρχεται σε περίπου 1.100 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου