Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Άδωνις: Στο 1,1 δισ. οι ανείσπρακτες εισφορές του ΕΟΠΥΥ από τα ασφαλιστικά

http://www.reporter.gr/

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης σε συζήτηση που διεξήχθη σήμερα, 14/5/2015, επί της επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με την έλλειψη φαρμάκων από την ελληνική αγορά, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το σοβαρό αυτό ζήτημα, καταθέτοντας στα πρακτικά της βουλής επιστολή από μεγάλη φαρμακευτική εταιρία που απευθύνεται στους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας, με την οποία γνωστοποιεί ότι αποσύρει όλα τα προϊόντα της από τα ελληνικά νοσοκομεία, ως απόρροια της αβεβαιότητας στην ελληνική οικονομία, της μη αποκατάστασης της εμπιστοσύνης του επιχειρηματικού κλίματος και κυρίως της μη πληρωμής των οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ. Επιπλέον, κατέθεσε και μια λίστα φαρμάκων που απεσύρθησαν από την ελληνική αγορά για τους ίδιους λόγους.

Έπειτα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε : «Οι ανείσπρακτες εισφορές του ΕΟΠΥΥ από τα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονται σε 1,1 δισ. Ευρώ», επισημαίνοντας ότι: «Προχωρήσατε σε μια ιδιότυπη στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους». 

Αναφορικά με την ερώτηση του κ. Γεωργιάδη για το πότε θα πληρωθούν οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι όπως σημείωσε ο ίδιος πληρώθηκαν μόνο για το μήνα Ιανουάριο, και αν η πληρωμή του μηνός Φεβρουαρίου θα γίνει εντός Μαΐου, ο κ. Κουρουμπλής δεν απάντησε ευθέως, δηλώνοντας ότι οι φαρμακοποιοί δεν έχουν πρόβλημα και πως δεν υπάρχει κανένα έγγραφο των φαρμακοποιών.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε ως σωστή την εγκύκλιο για το Brand στα γενόσημα, μια πρακτική που θα αποκαταστήσει το κλίμα εμπιστοσύνης στα γενόσημα, αναφέροντας πως ήταν και δικό του αίτημα προς την Τρόικα, καθώς ο γιατρός θα πρέπει να υποδεικνύει ποιο φάρμακο πρέπει να πάρει ο ασθενής.

Ο Υπουργός Υγείας κος Κουρουμπλής ανέφερε πως υπάρχει φαρμακοβιομηχανία που έκανε φοροδιαφυγή και ο κ. Γεωργιάδης τον παρέπεμψε στον Υπουργό Οικονομικών, ως αρμόδιο επί του θέματος.

Αναφορικά με την καταγγελία του κ. Κουρουμπλή ότι ο κ. Γεωργιάδης είναι όργανο ξένων συμφερόντων και πως αν υπήρχε έλλειψη φαρμάκων θα είχε ήδη επέμβη ο εισαγγελέας, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε τα εξής:

«Θ᾽ αγοράζει το κράτος φάρμακα και δεν θα τα πληρώνει; Θα βαράτε εσείς κανόνι; Αν πάτε στον εισαγγελέα, σε περίπτωση που μια εταιρία αποσύρει τα φάρμακα επειδή δεν έχει πληρωθεί, τότε θα πρέπει να μπείτε εσείς φυλακή, επειδή δε φροντίσατε να πληρωθεί». 

Ακόμη ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του κ. Κουρουμπλή ότι από την πρώτη μέρα της θητείας του προτίθεται να καταφύγει στο ειδικό δικαστήριο εναντίον των κ.κ. Γεωργιάδη, Βορίδη και Λυκουρέτζου για τη σύμβαση που έκαναν με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Σας προκαλώ, γιατί δε μας έχετε πάει ακόμη κ. Κουρουμπλή; 

Να μας πάτε στον εισαγγελέα αύριο, αλλιώς να μην παίζετε με την τιμή και την υπόληψη των ανθρώπων, διαφορετικά είστε συκοφάντης, έτσι κάνετε πολιτική καριέρα. Αλλιώς να ζητήσετε συγγνώμη!». 

Επίσης δήλωσε: «Αν πάμε στον εισαγγελέα για τη σύμβαση, να πάρουμε μαζί και τον κ. Μπασκόζο, τον Γενικό Γραμματέα σας, ο οποίος πήγε και υπέβαλε τα σέβη του στον Π.Ο.Υ. στην Γενεύη και είπε πόσο ωραία σύμβαση είναι!». Ενώ για το ίδιο ζήτημα απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Γνωριζόμαστε στη χώρα. Να έρχεστε εσείς και να το παίζετε ο πολεμιστής των φαρμακοβιομηχανιών θα πέσει το ταβάνι να σας πλακώσει!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου