Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΠΑΣΙΔΙΚ 07/05/2015 - Παραπληροφόρηση ή λαϊκισμός



Αθήνα, 7.5.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Ή ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ

Πάνω που αναθαρρήσαμε με την θέσπιση της επιτροπής διαπραγμάτευσης και την – για πρώτη φορά από συστάσεως Ε.Ο.Π.Υ.Υ.- ουσιαστική συζήτηση επί του πλαισίου συνεργασίας των διαγνωστικών κέντρων με τον Οργανισμό, έρχεται η αθεράπευτη λαϊκίστικη, παλαιοκομματική και ανόητη νοοτροπία της Διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε αγαστή νοοτροπία με τον Υπουργό Υγείας να γκρεμίσουν κάθε προσπάθεια προόδου, με την αναγγελία υπολογισμού της συμμετοχής του ασφαλισμένου επί της ασφαλιστικής τιμής και όχι της τιμής Φ.Ε.Κ., εμφανίζοντας το μέτρο και ως δήθεν φιλολαϊκό.

Η συγκεκριμένη εξαγγελία ΕΞΑΠΑΤΑ τους πολίτες. Η συμμετοχή υπολογίζεται επί της υψηλότερης τιμής Φ.Ε.Κ. όχι για να κερδίζουν οι πάροχοι, αλλά για να χρηματοδοτείται ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Γι’ αυτούς που δεν ξέρουν, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αποζημιώνει τον πάροχο (θεωρητικά πάντα, γιατί στην πράξη τον «κουρεύει» πάνω από το 50%) αφαιρώντας την συμμετοχή του ασφαλισμένου κατ’ απόλυτο νούμερο και όχι ως ποσοστό. Συνεπώς, εάν μειώσει την συμμετοχή του ασφαλισμένου ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα!

Αντίστοιχη πρόβλεψη για αύξηση των κονδυλίων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. όμως δεν προβλέπεται. Συνεπώς, ο υπό παραίτηση εδώ και τρίμηνο, Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και ο πολιτικός του προϊστάμενος σχεδιάζουν να «περάσουν» το κόστος στους παρόχους μέσω του claw back. Τέτοιου είδους πολιτικές όμως ο κος Κουρουπλής κατήγγειλε όταν ήταν στην Αντιπολίτευση. Με τα χρήματα των άλλων κάνει εύκολα «κωλοτούμπες», ειδικά όταν είναι να λαϊκίσει επί πλέον.

Δείξαμε καλή θέληση και υπεύθυνη συμπεριφορά. Βάλαμε πλάτη, καίτοι οι αποφάσεις του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. συστηματικά τείνουν στην καταστροφή των ιδιωτών παρόχων. Δείξαμε ανεκτικότητα ακόμα και όταν η άγνοια των διοικούντων ξεπερνά κάθε όριο φαντασίας. Δεν ανεχόμαστε όμως τον εμπαιγμό.

Ρωτάμε:

1. Γιατί δεν μπορεί το Υπουργείο Υγείας 3 μήνες μετά, να χαράξει μια σαφή πολιτική διαχείρισης των εισφορών των εργαζομένων που διαχειρίζεται ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., όλων μας δηλαδή και ενεργεί σαν να παίζει Μονόπολη;
2. Γιατί δεν μπορεί το Υπουργείο Υγείας να ορίσει επιτέλους έναν αξιόπιστο άνθρωπο που να διοικήσει τον Οργανισμό;
3. Γιατί, ενώ όταν ο Υπουργός Υγείας ήταν στην αντιπολίτευση κατακεραύνωνε τους κκ Γεωργιάδη και Βορίδη, εφαρμόζει τις δικές τους πολιτικές, τις οποίες εισηγείται ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στο Υπουργείο;
4. Γιατί δεν έχει εφαρμόσει ακόμα (κατά παράβαση του νόμου) τους «κόφτες» στις διαγνωστικές εξετάσεις;
5. Γιατί όλα τα μέτρα περιορισμού των δαπανών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. παραμένουν στα λόγια;
6. Γιατί θεσπίζει επιτροπές δήθεν «διαπραγμάτευσης» όταν λαμβάνουν αποφάσεις μόνοι τους εν κρυπτώ; 

Θυμίζουμε στους πολίτες ότι ο ΕΟΠΥΥ διαχειρίζεται τα δικά τους (και δικά μας) λεφτά. Ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί τον μεγαλύτερο Οργανισμό της χώρας. Διαχειρίζεται κονδύλια ύψους 6,5 δις (!!!) Η ποιότητα της διαχείρισης αυτής είναι άθλια. Κυριολεκτικά σπαταλά πόρους, αντί να τους κατευθύνει στον σκοπό του, αυτόν της παροχής υπηρεσιών υγείας.

Ζητάμε να διασφαλιστεί ότι ο πολίτης θα βρίσκει παρόχους για να υποβληθεί στις εξετάσεις του, θα λαμβάνει υπηρεσίες με αξιοπρέπεια και συμπόνια στην δυσκολία του.

Ζητάμε επιτέλους να τελειώσουν τα ψεύτικα και μεγάλα λόγια για δήθεν αναμόρφωση του συστήματος και να ληφθούν απλά, δίκαια και έξυπνα μέτρα.

Ζητάμε επιτέλους ένα καλύτερο επίπεδο διοίκησης. Και κοινή λογική! Όχι άλλο λαϊκισμό! 

Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας

Δρ Γεώργιος Βουγιούκας   Ιωάννης Καραμηνάς
Ιατρός Ακτινολόγος           Βιοχημικός

2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ???
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΔΗΛΑΔΗ?
    ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ?
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ???
    ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΙ.ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ..ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΙΝΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΡΥΦΟΓΕΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΠΛΑΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥς ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ.ΑΝΤΕ ΒΓΑΛΕ ΑΚΡΗ...ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ..ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ.Ο ΤΑΛΙΜΠΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή