Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Νέα φαρμακευτική πολιτική με νέο μοντέλο rebate



Νέα φαρμακευτική πολιτική, με πρόσβαση των πολιτών στα φάρμακα, νέο rebate και ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, εξήγγειλε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Όπως δήλωσε μιλώντας στο συνέδριο Shaping the Future of Healthcare in Greece, η νέα πρόταση θα τεθεί σε διαβούλευση με κόμματα και θεσμικούς φορείς της Υγείας, εντός του Μαΐου. 

HEALTH VIEW.GR

Σύμφωνα με τον υπουργό, το νέο μοντέλο θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό, τόσο στην πρόσβαση του πολίτη στο φάρμακο, όσο και σε ότι αφορά την οικονομία «που δυστυχώς έχει υποφέρει τα τελευταία χρόνια από τον τρόπο διαχείρισης του φαρμάκου». 

Για μια ακόμη φορά άφησε αιχμές για την φαρμακοβιομηχανία κάνοντας λόγο για πάρτι στην Υγεία και «σχεδόν μηδενικές αποδόσεις των εταιριών στο κράτος από την κερδοφορία, τις σπατάλες και την υπερσυνταγογράφηση». Πρόσθεσε, ότι κάθε εταιρία θα πρέπει να παράγει στην Ελλάδα τα δύο σκευάσματα της με τη μεγαλύτερη κατανάλωση. 

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε επίσης ότι η νέα φαρμακευτική πολιτική θα εισάγει ένα νέο μοντέλο rebate που θα είναι συνδεδεμένο με την κατανάλωση των φαρμάκων και δεσμεύτηκε για «ένα σταθερό περιβάλλον σε ότι αφορά την πολιτική των τιμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου