Κυριακή 12 Απριλίου 2015

FAZ: Σοκαριστικές οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακιών με τους Ελληνες

«ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΤΑΞΙΤΖΗΣ»

ΕΘΝΟΣ

Απογοητευμένοι με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση εμφανίζονται Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που δηλώνουν ότι «σοκαρίστηκαν» από την απροθυμία της Ελλάδας να παρουσιάσει προτάσεις για μεταρρυθμίσεις στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

«Αξιωματούχοι της ευρωζώνης υπέστησαν σοκ από το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν παρουσίασε προτάσεις για μεταρρυθμίσεις στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας και ειδικότερα για την απροθυμία της Αθήνας να μειώσει τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων» αναφέρει η FAZ.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, Ευρωπαίος αξιωματούχος υποστήριξε πως ο Έλληνας εκπρόσωπος απλώς ζήτησε χρήματα «σαν ταξιτζής», επιμένοντας ότι η Ελλάδα σύντομα θα χρεοκοπήσει εάν δεν εκταμιευθούν. Κάτι που όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι εκπρόσωποι της Ευρωζώνης δεν το συμμερίστηκαν, απαντώντας του πως η Αθήνα θα μπορούσε να εκπληρώσει να διεθνείς υποχρεώσεις της. «Αν δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, αυτό είναι ένα εσωτερικό πολιτικό θέμα».

Σύμφωνα με την FAZ, οι εκπρόσωποι του EuroWorking Group έδωσαν στην ελληνική κυβέρνηση διορία έως τις 20 Απριλίου για αν υποβάλλουν αποδεκτή λίστα μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε να γίνει η τελική αξιολόγηση στις 24 Απριλίου, στο πλαίσιο του Eurogroup.

Επίσης, επισημαίνει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα πρέπει να καταθέσει στην Bundestag προς ψήφιση, οποιαδήποτε σημαντική τροποποίηση του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Χθες πάντως τηλεδιάσκεψη διάρκειας μιας ώρας πραγματοποίησε το Brussels Group, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων της Ελλάδος με τους θεσμούς. Θέμα της ήταν ο προγραμματισμός των συνεδριάσεων μέχρι τις 24 Απριλίου όταν θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup στη Ρήγα της Λετονίας.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και σ΄ αυτήν προσδιορίσθηκε η ατζέντα των θεματικών ενοτήτων και το περιεχόμενό τους, που θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες.

1 σχόλιο: